Ajánlatot kérek

fws blog

Miért kell megtervezni egy weboldalt?

2024. április 24.
Miért kell megtervezni egy weboldalt?

A webfejlesztés nem csak egy sor kódból áll, mint ahogy egy házat sem építenek fel alapos tervezés nélkül, a weboldalak elkészítése is alapvetően a megfelelő koncepció és egy átbeszélt terv kidolgozásával kezdődik.

Számtalan kérdést hagy nyitva, ha valaki azt mondja, hogy a vágya egy 100 négyzetméteres ház, piros tetővel, barna ablakokkal és több fűtési lehetőséggel. Ugyanígy, ha valaki azt szeretné, hogy legyen egy webáruháza vagy egy szolgáltatásokat bemutató weboldala, az még nem elég konkrét ahhoz, hogy pontosan olyan készülhessen el és olyan eredményeket hozzon, amilyeneket ő elvár tőle. Számos tényező befolyásolja ugyanis az árat és az elkészítés idejét és utána a teljesítését is: a funkcionalitások, a felhasznált technológiák, a design stílusa, az oldal tartalma.


Hogyan zajlik egy projekttervezés?

Ahhoz, hogy minél hatékonyabban és gördülékenyebben induljon el a projekt, mi egy jól bevált forgatókönyvön vezetjük végig az ügyfeleket. Első lépésként egy kötetlen beszélgetés során átnézzük, mi jár az ügyfél fejében, végigvesszük az elképzeléseit, elvárásait,  a tervet, mi pedig ezek alapján egy személyre szabott menetrendet állítunk össze, mely általában 6-10 alkalomra terjed ki, az adott projekt és ügyfél igényeit figyelembe véve.


Minden úgy történt, ahogyan elmondták, se csalódás, se meglepetés nem ért. Pontról pontra úgy haladtunk, ahogy az előzőekben meg volt beszélve. Ha kérdésem volt, értetlenkedtem, mindig tökéletesen válaszoltak. Ha valamit nem értettem, elmagyarázták. Önök egy 20-assal fiatalabbak nálam. Sajnos az én korosztályom az informatikát nem ilyen szinten tanulta az iskolában, mint Önök. Ezért fontos volt, hogy egy olyan céghez forduljak, aki ezzel tisztában van.

Belláné Vitéz Gyöngyi


Elengedhetetlennek tartjuk, hogy olyan webes tudást adjunk át az ügyfeleinknek, amivel ki tudják használni a weboldalukban rejlő lehetőségeket. Sokan ugyanis nem is sejtik, hogy mire lehet használni egy weboldalt vagy, hogy mik a webes jelenlét előnyei és lehetőségei. Ebben segítünk nekik rövid és hosszú távú feladatokkal, valamint átfogó ismeretekkel.

Tapasztalataink alapján gyakran fordul elő az az eset, hogy bár sokaknak van egy általános elképzelése arról, hogy mit szeretne a weboldalától, ám részletes tervekben és dokumentációban általában hiányt szenvednek. Ez nem ritka jelenség, és éppen ezért vezettük be a tervezői tanácsadást, így már az első lépéstől kezdve segítünk weboldaluk kialakításával. Az eredményes vállalati weboldal minden egyes funkciójának és aloldalának megtervezése komoly kihívást jelent. A szakmai tanácsadáson a megfelelő szakember is részt vesz, legyen az marketinges, fejlesztő vagy grafikus. Így minden területen pontos és professzionális válaszokat nyújtunk a felmerülő kérdésekre.


Kép betöltése...
Személyes találkozó az Atelier Clinic vezetőjével


A sablon megoldásokat elkerülve a számunkra legmegfelelőbbet kerestük, ezért választottuk az fws webstúdió projekttervezés szolgáltatását. Hisszük, hogy a sikerhez nélkülözhetetlen egy professzionális weboldal, mely jól tükrözi klinikánkat, a benne rejlő valódi értékeket képviselve.

A gondos tervezés talán a titok nyitja, amit Dávid és Peti egyértelműen naprakészen és megnyerő felkészültséggel teljesített. Mindezt annak érdekében, hogy pont azt lássuk viszont, amit korábban elképzeltünk. Az előkészítés fázisában alaposan felmérték elképzeléseinket, igényeinket, hogy a projekt minden részletére megoldást találjunk a közös munka során.

Így tehát a tervezés és tanácsadás nemcsak egy kötelező lépés a projekt előtt, hanem egy olyan folyamat, amelynek köszönhetően a végeredmény valóban sikeres és az ügyfél igényeinek maximálisan megfelelő lesz.

Pusztai Regina, Atelier Clinic vezető


A projekktervezésről részletesebben itt olvashatsz.

Ha még csak tervezgeted a weboldalad fejlesztését, és nem vagy biztos abban, hogyan kezdj hozzá, ne aggódj! Mi minden lépésben segítségedre leszünk a projekt tervezésében és megvalósításában.

Olvass még többet az egyedi webshopokról és ismerj meg hasznos tippeket a blogunkon!

Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Hamarosan új blog cikkünkben A sikeres online jelenlét 4 pilléréről fogunk írni, ami bemutatja, mik azok a pontok, amik elengedhetetlenek a weboldalad sikerességéhez. Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj legújabb írásainkról.