Ajánlatot kérek

fws blog

Google Analytics 4 - amit weboldal tulajdonosként nem kerülhetsz ki 2023-ban!

2023. február 6.
Google Analytics 4 - amit weboldal tulajdonosként nem kerülhetsz ki 2023-ban!

A Google már hosszú ideje dolgozik egy olyan analitikai rendszer fejlesztésén, amelynek köszönhetően a weboldal tulajdonosok hatékonyabban mérhetik oldaluk teljesítményét, így pedig sokkal eredményesebbé tehetik annak működését.

Az idei évben talán az egyik legfontosabb dátum lesz a naptáradban 2023. július 1., hiszen ekkor váltja fel a Google Analytics 4 (GA4) a Universal Analytics-et, amit nagy valószínűséggel te is használsz jelenleg weboldaladban.

Kép betöltése...
Viszlát Universal Analytics. Helló Google Analytics 4.

De mit jelent ez rád és a weboldaladra nézve?

A jelenlegi Universal Analytics NEM fog már adatokat gyűjteni, így az adatok rögzítéséhez elengedhetetlen, hogy a Google Analytics 4 mérőkódja bekerüljön oldaladba.

Amennyiben ezt elmulasztod, semmilyen adat nem fog rendelkezésedre állni a riportokon vagy statisztikákon keresztül, így többek között nem tudod mérni oldalad hatékonyságát. A hatékonyság mérése nélkül nem tudhatod, hogy weboldalad sikeres-e, ahogy azt sem, hogyan javíthatsz rajta.

Ebből is látható, hogy az adatok mérésének hiánya nem csak az online marketingedbe fektetett pénzednek nem kedvez, hanem gyakran rossz üzleti döntésekhez vezethet.

Kép betöltése...
Adat nélkül weboldalad mennyit ér?

A Google Analytics 4 új funkciókkal is rendelkezik a Universal Analyticshez képest, ennek köszönhetően alkalmasabb a mai digitális környezethez, használatával növelheted a weboldalad teljesítményét, javíthatod a látogatói élményt, és nem utolsó sorban jobban megérheted és átláthatod a látogatói viselkedést. A GA4 segít a webhelyen és az alkalmazásban történő interakciók valós idejű elemzésében, valamint komplexebb adatokat és automatizált jelentéseket nyújt.

Korábban már írtunk a Google Analytics 4 nyújtotta újdonságokról, olvasd el a témában írt cikkeinket, ahol részletesen kitértünk a változásokra:

Weboldal tulajdonosok figyelem! Ezeket a változásokat hozza a Google Analytics 4

Weboldal tulajdonosok figyelem! Ezeket a változásokat a Google Analytics 4 / II. rész

Kép betöltése...
Google Analytics 4, a következő generáció.

Összességében a GA4 lehetővé teszi, hogy jobban megérthesd a weboldalad látogatóit, ezáltal célzottabban javíthasd az oldalad teljesítményét, ami növelheti a forgalmat és a bevételed.

Mit kell tennem, ha nem akarom az adatokat veszni hagyni?

A kód bekötése és mérései már jelenleg is elérhetőek, így ezt a lépést érdemes nem az utolsó pillanatra hagynod.

Egy teljesen új weboldal esetén már nem is kérdés, hogy a Google Analytics 4 fiók kerüljön-e beállításra, de azoknak sem kell kétségbe esnie, akik meglévő weboldalukban még a Universal Analytics-et használják. Lehetőség van a Universal Analytics mellett már most bekapcsolni a GA4 fiókot, így a párhuzamos bekötésnek hála a júliusi leállástól sem kell rettegned, hiszen a Google Analytics 4-nek köszönhetően már ott lesznek a fiókodban az adatok.

Ahhoz, hogy stabil alapokkal és jó mérésekkel vághass bele weboldalad hatékonyságának elemzésébe, kiemelten fontos, hogy olyan szakértőket válassz akik a megbízhatóság mellett szakértelmükkel is tudnak támogatni!

Kérd ajánlatunkat az AJÁNLATOT KÉREK gombra kattintva, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot!