Ajánlatot kérek

fws blog

Vigyázat: Hamis e-mail üzenetek az fws nevében!

2024. január 5.
Vigyázat: Hamis e-mail üzenetek az fws nevében!

Ma reggel értesültünk arról, hogy cégünk nevében hamis e-mail üzenetek kezdtek elterjedni. Ezen üzenetek egy hamis linkre mutatnak, amely állítólag az fws levelező rendszeréből származik.

Az érintett e-mail a következő üzenetet tartalmazza:

"Message from office@fws.hu server

Messages Delivery Failure
The delivery of messages was stopped by the fws.hu Mail-Server. You have 3 pending messages that could not be sent as of 1/4/2024 12:55:52 p.m.
Click to Review or Delete pending outgoing e-mail messages.

Thanks,Mail Administrator"

Ez az e-mail két linket is tartalmaz, ami állítólag lehetővé teszi az elakadt üzenetek áttekintését vagy törlését. Azonban a linkek valójában egy hamis bejelentkezési oldalra vezetnek, ahol homályosan megjelenik az általunk használt logó egyik eleme, és az oldal kinézete eltér a hivatalos bejelentkezési felülettől.

Kép betöltése...
A valódi megjelenés a bal oldalon, csaló oldal a jobb oldalon


A fenti képen összehasonlítottuk a valódi bejelentkezési oldalunkat és a hamis oldalt, hogy segítsük ügyfeleinket a csalók által használt trükkök felismerésében.

Figyelj a következő fontos különbségekre:

A weboldal kinézete: A hamis oldal kinézete eltér a hivatalos oldaltól. Figyelj az apró részletekre, mint például az eltérő színek, betűtípusok használata, és az angol nyelvű szöveg.
A logó: Bár a hamis oldalon szerepel az fws logójának egy eleme, de ez rendkívül homályos, rossz felbontású kép.
Az URL címe: Ellenőrizd a böngésző címsorát! A hivatalos oldal URL-je egyértelmű és ismerős (https://mail.fws.hu/SOGo/), míg a hamis oldalé gyanús vagy ismeretlen.

A megelőzés a legfontosabb!

Az adathalász támadások elkerülése érdekében érdemes áttekinteni korábbi blogbejegyzéseinket, amelyek hasznos tanácsokat és tippeket tartalmaznak:

Ebben a korábbi cikkünkben hasznos tanácsokat nyújtottunk arra vonatkozóan, hogyan ismerheted fel és kerülheted el az adathalász csalásokat.
Ebben a bejegyzésben pedig öt fontos stratégiát mutatunk be a biztonságos üzleti kommunikáció fenntartására. Sajnos a csalók egyre ügyesebbek, ezért is kell fokozottan ügyelni minden részletre. Ami kicsit is szokatlan, vagy gyanús, azt vizsgáljuk meg jobban!

Mit teszünk a helyzet kezelésére

Komolyan vesszük ügyfeleink biztonságát. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy felismerjük és blokkoljuk ezeket a hamis e-maileket, és szorosan együttműködünk a megfelelő hatóságokkal a csalók azonosítása és felelősségre vonása érdekében. Folyamatosan frissítjük biztonsági protokolljainkat, hogy megvédjük ügyfeleink adatait.

A hamis e-mailek és adathalász kísérletek elleni harc azonban közös felelősség: ha valami gyanús, mindig állj meg egy pillanatra, és gondold át, mielőtt kattintanál egy linkre vagy megadnál személyes információkat!

Ha bármilyen kérdésed vagy aggodalmad merül fel ezzel kapcsolatban, vagy ha segítségre van szükséged a hamis üzenetek felismerésében, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot! Mindig itt vagyunk, hogy támogassunk és segítsünk neked a legbiztonságosabb online környezet megteremtésében.

Köszönjük, hogy elolvastad ezt a cikket és segítesz együttműködni a biztonságos és megbízható digitális világ kialakításában!