Ajánlatot kérek

fws blog

Minőségi online jelenléttel az emeléstechnikai piacon - a MEGAKRÁN Nyrt. új weboldala (II. rész)

2023. július 17.
Minőségi online jelenléttel az emeléstechnikai piacon - a MEGAKRÁN Nyrt. új weboldala (II. rész)

A XXI. században az elismert vállalatoknak nem elég egy egyszerű, informatív weboldallal rendelkezniük a siker érdekében. A hatékony online jelenlét a digitális térben nem megkerülhető, hiszen nem csupán megszilárdíthatja a cég meglévő státuszát, hanem hozzájárulhat annak növeléséhez is.

A MEGAKRÁN Nyrt. az ország egyik vezető emeléstechnikai vállalata, így rendkívül fontos számukra, hogy a lehető legmagasabb színvonalon szolgálják ki célközönségüket egy átlátható weboldal segítségével, mely eredményesen támogatja a cég marketinggel és értékesítéssel kapcsolatos céljait.

Kép betöltése...
A MEGAKRÁN Nyrt. irodaháza Móron

Esettanulmányunk első részében bemutattuk ajánlatkérésüket, melyből kiderült, hogy széles szolgáltatási palettájuk miatt rengeteg különböző domain néven futó weboldallal rendelkeztek, amelyeket szerettek volna egy rendszerben egyesíteni. Mindemellett több energiát akartak fordítani a saját online jelenlétük megújulására és erősödésére, melyhez elengedhetetlen, hogy nyomon tudják követni célcsoportjuk viselkedését a digitális térben.

Egyértelmű célok a projekttervezésnek köszönhetően

Miután a projekttervezési szolgáltatás keretében teljes körű elemzést végeztünk a MEGAKRÁN Nyrt. eddigi webes jelenlétéről és az általános piaci trendekről, ügyfelünkkel közösen kidolgoztuk a weboldal tartalmi és vizuális tervét, amely az új honlap legfontosabb céljait tükrözte: az átláthatóságot, a könnyű kezelhetőséget és a reszponzív webdesignt.

Ebben a fázisban számunkra nagy segítség volt, hogy partnerünk is felkészült a cég piacon elfoglalt helyével és célcsoportjaikkal kapcsolatban, így hatékonyan tudtunk együttműködni már a tervezés folyamatában.

A projekttervezési specifikáció alapján született egy struktúra arra vonatkozóan, hogy milyen lesz az ideális megjelenés, emellett segítségünkre volt a MEGAKRÁN Nyrt. arculati kézikönyve is. Miután az ügyféllel közösen meghatároztuk az irányt, különböző alternatívákat és javaslatokat beszéltünk át, amelyekből összeállt az új weboldal egyedi design terve.

Kép betöltése...
Részlet a weboldalfejlesztési drótvázból a cég különböző divízióival

Design és fejlesztés több, mint 60 aloldal esetében

A design elkészítése során alapvetően szögletes elemeket használtunk, melyek erősítik a mérnöki arculatot és megfelelnek a MEGAKRÁN Nyrt. stílusának. A weboldal designt és a menüstruktúra felépítését úgy készítettük el, hogy azonnal megtalálhatóak legyenek a vállalat szolgáltatásai. Hangsúlyossá tettük az egyes elemek dinamikusan történő megjelenését, előtérbe kerültek a változó csempék és blokkok. Az űrlapok kapcsán egyedileg megtervezett, az adott témakörre optimalizált és ikonokkal illusztrált kialakításról beszélhetünk.

A weboldal mobilbarát felépítése szintén kiemelt figyelmet kapott, hiszen az érdeklődők több, mint 70 százaléka mobileszközről keresi fel az építőipari weboldalakat. Kihívás volt a széles szolgáltatási paletta miatt, hogy minden eszközön egységesen jelenjenek meg a különböző aloldalak, ezért egyedileg optimalizáltunk az eltérő méretekre. A weboldalon megjelenő szolgáltatások így egységes struktúrában böngészhetőek minden eszközön, ezzel átláthatóvá téve a weboldalt a látogatók számára.

A honlap fejlesztése mellett megoldást kellett találnunk az összes oldaltartalom gyors és egyszerű szerkeszthetőségére is. Ennek érdekében kialakítottuk a központi adminisztrációs felületet, amely lehetővé teszi a cég munkatársainak, hogy a weboldal teljes tartalmát kezeljék magyar, angol és német nyelven. Így nincs szükség fejlesztői beavatkozásra az aktuális hírek, bejelentések, és ajánlatok gyors feltöltéséhez, amely egy tőzsdei cég esetében kiemelten fontos.

A különböző divíziók felépítéséről és működéséről az érdeklődők részletesen tájékozódhatnak a kidolgozott aloldalakon, ezzel is megismerve a MEGAKRÁN Nyrt. kiterjedt szolgáltatási választékát. Az adott szolgáltatáshoz kapcsolódó ajánlatkérési lehetőségnek köszönhetően a kapcsolatfelvételi űrlapokon már sokkal strukturáltabb a megkeresés folyamata, ezzel is segítve a beérkezett űrlapok kezelhetőségét és feldolgozását a munkatársak számára.

,,Új weboldalunk letisztult és átlátható, teljes mértékben megfelel elképzeléseinknek. Minden aloldal egy téma köré szerveződik, ezáltal rendkívül hasznos linkekkel rendelkezünk. Úgy véljük, hogy mind leendő partnereink, mind leendő befektetőink könnyedén megtalálhatják a számukra releváns tartalmakat. Megrendelőink könnyedén tájékozódnak szolgáltatásaink között, az űrlapok, illetve a kattintható telefonszámok és e-mail címek gyors kapcsolatfelvételi lehetőséget biztosítanak. A géppark aloldalnak köszönhetően több megrendelőnk már az előtt kiválasztja a számára legmegfelelőbb bérelhető személyemelőgépet, hogy felkeresne minket, ezáltal a bérbeadás gyorsan zajlik le. A karrier aloldalunk igen népszerű, számos jelentkezés érkezik be az oldalra helyezett űrlapokon keresztül. Weboldalunkat kimondottan összetettnek ítéljük meg, azonban ezen összetettség mellett a lehető legegyszerűbben kezelhető és átlátható adminisztrációs felületet fejlesztették le nekünk, hogy kollégáink akadálymentesen kezelhessék azt. Nagy előrelépés számunkra az is, hogy a tartalmak 99%-át házon belül tudjuk szerkeszteni, módosítani, ezáltal weboldalunk mindig naprakész. A bő féléves, kemény, közös munkánk meghozta gyümölcsét, elkészült az a weboldal, amely méltó 30 éves múltra visszatekintő társaságunkhoz.”

Felkészült ügyfél = eredményes projekt

A folyamatos kommunikációnak köszönhetően a feltöltési időszakban már csak pár apró visszajelzés érkezett partnerünktől, így az új weboldal átadásakor minden az előre megbeszéltek szerint történhetett.

Kép betöltése...
A MEGAKRÁN Nyrt. megújult weboldala

Tapasztalataink azt mutatják, hogy nem csak a webfejlesztési projektek sikerességét illetően, hanem az üzleti élet minden területén meghatározó az ügyfél felkészültsége. A MEGAKRÁN Nyrt. esetében egy profi csapattal dolgozhattunk együtt, hiszen a cég értékesítési vezetője és marketingese nem csak folyamatos visszajelzésekkel, hanem tudatos elképzelésekkel és ötletekkel segítette munkánkat az egész projekt alatt.

,,A weboldal kialakításának minden részfolyamatára profi csapat állt rendelkezésre, a fejlesztési feladatoktól kezdve egészen a SEO beállításokig. Peti munkáját mindenképpen szeretném kiemelni. Hiba nélkül menedzselte a projektet, segített minket a hatékony haladásban. Elvárásainkon felüli segítséget, szakmai iránymutatást kaptunk, rendkívül rövid határidőn belül.
Az elkészült weboldal tükrözi elképzeléseinket és elvárásainkat, az információk könnyedén megtalálhatók rajta a logikus menürendszer és felépítés miatt. Az oldalt naprakészen tudjuk tartani az egyedi fejlesztésű adminisztrációs felületnek köszönhetően, a sok szöveges és képi tartalom miatt a hirdetéseink is jobban teljesítenek. Arra törekszünk, hogy a weboldal a felhasználók számára tökéletes élményt nyújtson, ezért folyamatosan fejlesztjük, karbantartjuk azt a fejlesztők és a marketinges szakember segítségével.”

Az új honlapnak köszönhetően a MEGAKRÁN Nyrt. könnyen kezelhető, átlátható és modern webes jelenléttel rendelkezik, amely hozzájárul a sikeres márkaépítéshez, a potenciális érdeklődők beáramlásához, és ezzel együtt az értékesítés növeléséhez.

Ha kíváncsi vagy a MEGAKRÁN Nyrt. új weboldalára, tekintsd meg az alábbi linkre kattintva: www.megakran.hu