Ajánlatot kérek

fws blog

Minőségi online jelenléttel az emeléstechnikai piacon - a MEGAKRÁN Nyrt. új weboldala (I. rész)

2023. május 19.
Minőségi online jelenléttel az emeléstechnikai piacon - a MEGAKRÁN Nyrt. új weboldala (I. rész)

Manapság minden elismert vállalatnak gondoskodnia kell arról, hogy olyan honlapot biztosítson célközönségének, amely segíti meglévő státuszuk megszilárdítását és növelését.

A MEGAKRÁN Nyrt. a magyarországi emeléstechnikai piac egyik élenjáró vállalata, amelynek tőzsdei cégként presztizskérdés volt, hogy színvonalas és átlátható, a cég munkatársai számára könnyen kezelhető adminisztrációs felülettel rendelkező weboldala legyen.

Kép betöltése...
A MEGAKRÁN Nyrt. megújult weboldala

A siker kulcsa az átláthatóság

Ajánlatkérésükkor a MEGAKRÁN Nyrt. webes megjelenése túl szerteágazó volt, emellett platformjaik sem voltak mobilbarátak. Ezt azért fontos megemlíteni, mivel méréseink alapján az építőipari weboldalakat több, mint 70 százalékban mobileszközökről keresik fel az érdeklődők, ajánlatkérők.

Egykori stratégiájuk, hogy lehetőség szerint minél több, a vállalat szolgáltatásaira utaló kulcsszó kerüljön domainként megvásárlásra. Ennek következtében már összesen 49 különböző domain név tartozott hozzájuk, ahol a kapcsolódó landing oldalakon ajánlották szolgáltatásaikat. Ez sok esetben jó stratégiai döntés, viszont ebben a mértékben már nem csak az ajánlatkéréseket, hanem a társaság online marketinggel kapcsolatos méréseit is átláthatatlanná tette.

Felhasználói szempontból a megakran.hu weboldalhoz nem tartozott szerkesztői felület, ezért a cég munkatársai kizárólag fejlesztőkön keresztül tudták módosítani a tartalmakat. Így az aktuális bejelentések, hírek, esetleges különleges ajánlatok nem tudtak megfelelő ütemben felkerülni az oldalra. Mindez nagyban nehezítette a tőzsdei jelenlét miatt szükséges átláthatóságot is.

,,Korábbi weboldalunk elavult volt, kevés szöveges és képi tartalommal. A felépítése nem volt átlátható, illetve sok aldomainnel rendelkezett, amely nehezítette a felhasználó tájékozódását. A kollégáink nehezen tudták feldolgozni a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül érkező ajánlatkéréseket, hiányos információkat kaptak, mivel az űrlapban nem szerepeltek a fontos részletek beírására szolgáló mezők. Ez jelentős mértékű plusz munkát és időt jelentett számukra. Mind esztétika, mind funkcionalitás szempontjából szükségünk volt a megújulásra."

A hatékony fejlesztés alapja

Amikor ügyfelek felkeresnek minket, az esetek többségében már rendelkeznek egy általános elképzeléssel arról, hogy milyen weboldalt, webshopot szeretnének. A MEGAKRÁN Nyrt. esetében a projekt célja egy olyan, a társaság összes divízióját egy helyen magába foglaló platform elkészítése volt, amely elősegíti a márkaépítést és az értékesítést magyar, angol és német nyelven. Kulcsfontosságú volt az is, hogy megfelelően mérhetőek legyenek az adott oldalak látogatottságai és konverziói, melyek elősegítik a célzottabb marketinget és értékesítést.

Kép betöltése...
A készülő weboldal fázisai projektmenedzsment szoftverünkben

Egyetértettünk abban, hogy egy ilyen méretű és komplexitású weboldal elkészítésénél nagy hangsúlyt kell fektetnünk az előkészítésre és az átláthatóságra, ezért javasoltuk projekttervezési szolgáltatásunkat.

Projekttervezési szolgáltatásunk lehetővé teszi az ügyfél számára, hogy részletesen előkészítse az új weboldala és webáruháza fejlesztését, mielőtt a tényleges fejlesztési munka elkezdődne.

A projekttervezés folyamata

Az első lépés minden esetben az ügyfél igényeinek felmérése. Vezető értékesítőnk, Németh Dávid, és projektmenedzserünk, Polgár Péter több körben is részletesen átbeszéli és elemzi a felmerülő igényeket, a vállalkozás céljait, és konkrét javaslatokat tesznek arra vonatkozóan, hogyan lehetne ezeket a terveket megvalósítani. A közös munka során az ötleteket 15 év szakmai tapasztalatával vizsgáljuk meg, és segítséget nyújtunk a megfelelő megoldások megtalálásához, így a terveket folyamatosan egyeztetjük grafikusunkkal, programozóinkkal és marketinges csapatunkkal is.

Közösen készítjük el az oldal tervét, amely tartalmazza az oldalstruktúrát, a funkciókat, az igényelt tartalmat és minden fontos részletet. A tervezés során mindig fontos szempont a könnyű navigáció az adott felületen, és a látogatói élmény optimalizálása. Mindezek mellett az oldal gyorsasága és a megfelelő szintű biztonság sem elhanyagolható. Nálunk alapvető, hogy a weboldal, webshop technikailag és jogilag is mindig naprakész.

Szintén lényeges feladat az oldal funkcióinak kidolgozása. Az oldal kialakításánál fontos szempont a reszponzív webdesign, amely a különböző eszközökön történő böngészés során biztosítja a felhasználóbarát felületet. Mindemellett szívesen segítünk abban is, hogy milyen tervezési elemekkel és funkciókkal lehetne javítani az új weboldal minőségét, működését és használhatóságát.

Célunk, hogy az előkészítés végére az elképzelésekből egzakt, megvalósítható projektspecifikáció szülessen szakértő kollégáink segítségével, amely magában foglalja az összes fontos részletét az új weboldalnak, webáruháznak vagy egyedi online szoftvernek.

Kép betöltése...
Részlet a projekttervezést záró prezentációnkból

Zárásként egy prezentáció keretében foglaljuk össze a projekttervezés legfontosabb momentumait, és átadjuk az elkészült projektspecifikációt. Az általunk összeállított specifikáció alapján a jövőben sikeresen és terv szerint mehet végbe a fejlesztési folyamata az új weboldaladnak, webshopodnak. Emellett azt is lehetővé teszi, hogy a projekt fejlesztésének során mindig nyomon követhető legyen, hogy épp milyen fázisban tart.

Tapasztalataink alapján a közös együttműködésnek köszönhetően a kommunikáció sokkal hatékonyabbá válik közöttünk, így egyértelműbb elvárások érhetőek el a projekttel kapcsolatban, melyek hozzájárulnak annak sikerességéhez. A MEGAKRÁN Nyrt. kollégáival egy olyan stratégiát tudtunk kialakítani, mely nem csak a fejlesztési folyamatok tervezhetőségét segítette, hanem lehetővé tette, hogy mindenki számára hatékonyan és gördülékenyen folytatódhasson a közös munka.

,,A projektelőkészítés első megbeszélésre konkrét tervekkel érkeztünk, drótvázat készítettünk a weboldal főoldalához, hogy elképzeléseinket prezentálni tudjuk. Készültek oldaltérképek is, amelyen bemutattuk, hogy az új weboldal többtíz aloldalt kell majd tartalmazzon, amelyek sok esetben egymásra is mutatnak. Közös együttműködéssel összeállt a koncepció, így a projektelőkészítési szakasz végén teljes képet kaptunk arról, hogy ez mennyi munkát, és mekkora költséget fog jelenteni számunkra. Úgy véltük, az fws csapatával megtaláltuk a közös hangot, egy célért, egy irányba haladnánk a projekt során. Nem volt kérdéses tehát, hogy velük szeretnénk dolgozni."

Ha kíváncsi vagy, hogyan folytatódott a MEGAKRÁN Nyrt. új honlapjának fejlesztési projektje, kövesd figyelemmel blogunkat és social media felületeinket, hamarosan jelentkezünk esettanulmányunk második részével!

Kattints, és fedezd fel a MEGAKRÁN Nyrt. új weboldalát!