Ajánlatot kérek

fws blog

Ezért fontosabb a SEO, mint valaha

2022. január 21.
Ezért fontosabb a SEO, mint valaha

Manapság a keresőmotorok uralják az Internetet. Ez egy igencsak erős és bátor kijelentés, de hidd el, tényleg így van!

Képzeld csak el, hogy milyen lenne a mai világ keresőmotorok nélkül! Valószínűleg, a legtöbben azt sem tudnánk, hogy milyen könyvben, enciklopédiában, szakirodalomban keressünk, de ha tudnánk is, több órába, napokba, sőt hetekbe tartana megtalálnunk pontosan azt az egy információt, amire szükségünk van. Ugye nem kell tovább magyaráznunk, hogy mennyire fontosak a mai ember életében a keresők?

Éppen ezért fontosabb a SEO, mint valaha volt az évek során. Ha az oldalad nincs a keresőkre optimalizálva, itt a tökéletes alkalom! Az utóbbi két évben olyan mértékű változások történtek, amelyek megkívánják, hogy mindenképp tedd meg ezt a lépést!

És hogy mik is ezek? Lássuk a 4 legfontosabb okot, hogy miért KELL keresőmotor optimalizálást végezned!

Egyre több időt töltünk online

Minden évben egyre növekszik a weben töltött idő. Sok ember nincs tisztában azzal, hogy valójában mennyi időt is tölt a Facebook, Instagram és más oldalak pörgetésével. Szerencsére az okostelefonunk meg tudja mondani ezt a számot, érdemes ránézni! Készülj fel, valószínűleg több óra/nap lesz az az érték, amit mutatni fog.

Cégvezetőként, honlap üzemeltetőként a cél, hogy minél több felhasználó találjon rá az oldaladra. A megnövekedett online jelenlét megköveteli, hogy az oldalad könnyen és gyorsan fellelhető, illetve elérhető legyen. Na de mi is erre a megoldás? Természetesen a SEO!

Egyre több kérdést teszünk fel

A Google keresések száma 1999 és 2012 között 10%-kal nőtt - évente! Ez olyan mértékű növekedést jelent, amit nehezen lehet elképzelni, beszéljenek helyettünk a számok. Míg 2012-ben a keresések száma évente 1,2 trillió volt, ugyanez a szám 2016-ra már legalább 2 trillióra ugrott, és ez azóta is csak tovább növekedett. Ez azt is jelenti, hogy az emberek egyre kiváncsibbak, új megoldásokat szeretnének találni problémáikra. És ha már úgyis keresnek, miért ne találják meg a te megoldásaidat?

Egyre többet költünk

A pandémia kezdetekor arról olvashattunk a legtöbb újságban, hogy csökkenni fog a vásárlások száma, az emberek nem fognak költekezni. Ezzel szemben a mai napig nő a vásárlások száma, a statisztikák alapján több pénzt költünk, mint a járvány előtt. Az Internetes vásárlás ma már nem okoz gondot, akár a világ másik végéről is rendelhetünk.

A vásárlások, és főleg az Internetes pénzköltés növekedésével egyre fontosabbá válik a SEO. Weboldal, webshop tulajdonosként cél, hogy egyre többen felkeressék az oldalt.

Blogolás = megtérülés

Az emberek többségének a blogolásról egy hobbi jut eszébe, azonban cég és honlap tulajdonosként is hasznos lehet számodra. A blogolás megmutatja a látogatóknak, hogy valóban hozzáértő, megbízható vagy a szakmádban, illetve segítséget is tud nyújtani az ügyfeleknek. Segíthet a konverzió növekedésében is, mivel ez a felület alkalmas hosszabb, tartalmasabb bejegyzések feltöltésére, amiben valódi kommunikáció jöhet létre eladó és vásárló között. Emellett ezen a platformon van lehetőséged a terméked/termékeid részletesebb bemutatására és a potenciális vevők vásárlásra való biztatására.

Minél többen találják hasznosnak a blogot, annál jobb helyen szerepel majd a keresőmotorok keresési eredményei között.

A jó keresőmotor optimalizálási stratégia

Annak ellenére, hogy a SEO az aranykorát éli, nem fog soha elavulni és kimenni a divatból. Ahhoz, hogy hatékony SEO stratégiát folytass, a következő elemek mindenképpen szerepeljenek a honlapodon:

  • Minőségi tartalom
  • Gyakran ismételt kérdések
  • Vásárlás, feliratkozás, ajánlatkérés CTA (call-to-action) gombok

Ne feledd! Az algoritmusok érted vannak és nem ellened! A keresők célja, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsák, így ha elégedettek veled a látogatók, az algoritmus újra és újra ajánlani fogja az oldalad. Ha érdekel a keresőoptimalizálás, olvasd el egyik korábbi cikkünket a témában!

Kezdd el a honlapod optimalizálását még ma!

(A bejegyzés a következő cikk alapján készült: https://www.digitalmarketer.com/blog/category-content-marketing/proof-that-seo-matters-more-than-ever-in-2021/)