Ajánlatot kérek

fws blog

Értékteremtés új köntösben - GYSEV CARGO Zrt.

2023. január 9.
Értékteremtés új köntösben - GYSEV CARGO Zrt.

Partneri együttműködésünk kezdete évekkel ezelőttre nyúlik vissza a GYSEV CARGO Zrt.-vel, hiszen mi készítettük el korábbi bemutatkozó oldalát is.

Nagy öröm számunkra, hogy ügyfelünk ismét bizalmat szavazott nekünk, mikor elérkezettnek látták az időt arra, hogy megújuljon komplett arculatuk és ezzel együtt weboldaluk is.

Egyedi fejlesztés ügyfélközpontú szemlélettel: az ügyfél ügyfelét helyezzük a középpontba

Több elképzelést is megismerhettünk megbízónk oldaláról, nagyszerű lehetőségnek látszott, hogy vannak ötletek, elképzelések. Egységes koncepciót alakítani mindebből igazán kihívást jelentő feladat. Ezért javasoltuk projektelőkészítési szolgáltatásunkat, mely konzultációk segítségével terelte a gondolatokat mindenki által érthető, elfogadható és megvalósítható írásos elképzeléssé.

A weboldal komplett kommunikációjának kialakításakor, a marketing szövegek és tartalmak írásakor az egységes kommunikáció létrehozása volt a célunk. Mindemellett fontos szempontnak tartottuk, hogy a nyitóoldaltól kezdve az elköszönő szöveg végéig ugyanaz a stílus és hangvétel tükröződjön vissza a weboldal minden apró részéről. Az interjúknak és a közös megbeszéléseknek köszönhetően partnerünk iparági ismeretét a mi szakmai tapasztalatunkkal ötvözve elkészült a specifikáció, melyet követve meg tudtuk valósítani a mai trendeknek megfelelő, ugyanakkor a vállalat filozófiájához hű ötleteket és elképzeléseket.

Sajnos közös munkánk lendületes indulását többször is keresztbe húzta a coviddal járó betegeskedések sorozata, így jobbnak láttuk megbeszéléseink átköltöztetését az online platformokra.

Design szakasz, avagy ötletektől a megvalósulásig

A design szakaszban kifejezetten jól működött a közös munka a kapcsolattartókkal, és bár szabad kezet kaptunk, több körben is egyeztettünk az arculati elemekről. Ennél a folyamatnál még jöhetnek ötletek és lehet változtatni az elképzeléseket, építési szakaszban már ezeket sokkal nehezebb megvalósítani, ezért érdemes elkerülni. Eddigi tapasztalatunk szerint célszerű konkrét elképzeléseket az ügyfelektől bekérni, illetve kifejezetten azzal egyeztetni még a feladatok elvégzése előtt, aki a végső döntést az adott ötletnél a későbbiekben meghozza.

Olyan új arculat és weboldal elkészítését tűztük ki célul, amely nemzetközi szinten is megszólítja a célközönséget, ugyanakkor az optimalizált dizájntól kezdve az egyedi komponensek létrehozásán át méltón képviseli a GYSEV CARGO értékeit.

A menüstruktúra összeállítása mellett nagy hangsúlyt fektettünk arra is, hogy a különböző landing oldalak hűen és összeszedett módon mutassák be partnerünk szolgáltatásait, termékeiket és referenciáit. Ennek érdekében külön kidolgozott tartalmú aloldalakat terveztünk a szolgáltatásoknak. Ezek az oldalak kimondottan az adott célcsoportnak szólnak, így a későbbiekben önálló landoló oldalként is tudnak funkcionálni.

Kép betöltése...
Részlet a készülő weboldal moduljairól projektmenedzsment szoftverünkben

3 nyelvű weboldalhoz 3 különböző nyelvű admin felület - ✔️

Miután a design terveket összeépítettük, beépítettük az admin felületet, hogy használható weboldallá váljon. Az egyedi igényekre készült admin felületen a tartalom akár három különböző nyelven is rögzíthető. Ez lehetővé teszi az eltérő nyelvek ellenére is, hogy a felvitt anyagok egységes megjelenést és jelentéstartalmat kapjanak. Ennek köszönhetően a feltöltött tartalmak pont azt az üzenetet adják át, amelyeket releváns információként partnerünk közvetíteni szeretne ügyfeleinek.

Projektmenedzserünk, Polgár Peti online formában mutatta be a funkcióit a GYSEV CARGO munkatársainak, akik kiemelték, hogy rendkívül könnyen kezelhető és logikus a rendszer felépítése. Szintén dicsérték, hogy a felületen található különböző funkciók kellő szabadságot adnak a tartalmak előállításában, ennek köszönhetően a munkatársak szabadjára ereszthetik kreativitásukat.

A végső hajrá

A projekttel párhuzamosan egy új vasútirányítási szoftver bevezetésén is dolgozott a GYSEV CARGO Zrt. Ennek az élesítése érthető módon prioritást élvezett, így osztottá vált a figyelem, mely hátráltatta a projekt átadását. Természetesen egy ilyen nagy vállalat esetében ez abszolút érhető. Ezt követően a GYSEV CARGO munkatársainak egy kisebb csoportjával kézbe vettük a közös projektünket. Új lendülettel átnéztük az elkészült weboldalt, elvégeztük az utolsó simításokat, összegyűjtöttük a második fejlesztési ütemre szóló javaslatokat és élesítési időpontot tűztünk ki.

Kép betöltése...
A GYSEV CARGO Zrt. magyar nyelvű weboldalának kezdőlapja

Partnerünknél a belső jóváhagyási és visszajelzési folyamat lassabb, mint amivel általában számolni szoktunk, illetve a projekt alatt cserélődött részükről a kapcsolattartó is. Egy ekkora cégnél a közös fotózást megszervezni sem olyan egyszerű mint szeretnénk, ha azt akarjuk, hogy mindenki részese legyen.

Viszont a sikert akartuk mi és megbízónk is. Ezért mindig a soron következő akadály lekűzdését tűztük ki célul, így szépen sorjában tudtunk haladni. Bár a folyamat alatt nagyon sok váratlan tényező lassította a gördülékeny munkát, partnerünk az egész projekt alatt számíthatott ránk. Így végül 2022.10.03-án átadtuk a GYSEV CARGO Zrt. új weboldalát. Az elkészült honlap bizalmat épít a potenciális érdeklődőkben, optimális működést biztosít a különböző eszközökön, így maximálisan megfelel a mai kor követelményeinek.

,,Már az elején tudtuk, hogy ez egy összetett folyamat lesz, egyrészt széles körű tevékenységünk, szolgáltatási csomagunk, másrészt a piaci környezetben elvárt háromnyelvű (magyar, angol, német) weboldal miatt. Ennek ellenére, miután tisztáztuk az elvárásokat és az igényeket, hatékonyan haladt a közös munka a végeredmény felé. Összességében elégedettek vagyunk a webfejlesztéssel, partnereink részéről pozitív fogadtatásra lelt weboldalunk. A régi admin rendszerhez képest feltétlenül megemlítenénk a rugalmasságot, könnyű kezelhetőséget, a tartalmak feltöltése felhasználói szinten is jól működik. Kiemelnénk Polgár Petit és csapatát, akik nagyon profin, kéréseinkre és kérdéseinkre egyből reagálva hozták folyamatosan a megoldásokat. Nagyon jó volt a kommunikáció, hiszen mindig tudtuk, hogy jelenleg hol tart a projekt és mikorra várható a befejezése.”

Dr. Zentai Zoltán működéstámogatási igazgató,

Bankó László informatikai szakelőadó,

Hőfer-Nagy Szilvia vezérigazgatói asszisztens

A GYSEV CARGO példájából is jól látszik, hogy a mai világban kiemelten fontos a megújulás ahhoz, hogy méltó nyomot hagyjunk magunk után. Azért akarunk fejlődni, hogy legyen értek, amit tovább adhatunk, így fontos, hogy te is feltedd a kérdést: milyen értéket szeretnétek teremteni vállalatotokkal és mit szeretnétek közvetíteni weboldalatokkal?

Ötleted megvalósításban szívesen segítünk, addig is tekintsd meg te is a GYSEV Cargo egyedi weboldalát: www.gysevcargo.hu