Ajánlatot kérek

fws blog

AI tanfolyam vezetőknek - beszámoló

2024. február 7.
AI tanfolyam vezetőknek - beszámoló

A mesterséges intelligencia (röviden MI vagy AI) megjelenése és alkalmazása megosztó téma napjainkban. Vannak, akik hozzánk hasonlóan örülnek a technológiai innovációnak, és lelkesen fedezik fel az új megoldásokat. De vannak, akik tartanak tőle és természetellenes folyamatnak tartják a technológia ilyen irányú fejlődését.

Mindkét megközelítés helyén való. Minden ember fél az ismeretlentől, és a mesterséges intelligencia “megérkezése” alaposan felforgatja a munka világát. A munkahelyek elvesztésének aggodalma valós, hiszen az AI képes bizonyos feladatokat gyorsabban és hatékonyabban végezni, mint az emberek. Azonban a valóság az, hogy az AI inkább a munka átalakításához vezet, mintsem teljes helyettesítéséhez. Az AI új lehetőségeket és munkaköröket teremt, miközben automatizálja és hatékonyabbá teszi a meglévő feladatokat.

”A Goldman Sachs elemzése szerint 300 millió munkahelyet tesz feleslegessé. Az első tanulmányok alapján az új eszközöket használó kollégák 30-60%-al magasabb produktivitást érhetnek el.”

olvashatjuk a strt.hu AI tanfolyamának bevezetésében.

Aki most kimarad, az lemarad

Ha vállalkozóként nem követed nyomon a mesterséges intelligencia fejlődését, hamar versenyhátrányba kerülhetsz. Mintha lemaradnál a piaci trendekről, és ez biztosan akadályozni fogja a vállalkozásod növekedését. Az új technológiákra való lassú reagálás megnehezítheti az ügyfelek igényeinek kielégítését és csökkentheti a hatékonyságot, ami elkerülhető lenne a mesterséges intelligencia megfelelő alkalmazásával. Korábban már írtunk róla, hogyan érdemes használni a mesterséges intelligenciát a marketingben.

Kép betöltése...
Mesterséges Intelligencia által készült kép

Miben lehet segítségünkre a Mesterséges Intelligencia (AI)?

A folyamatos tanulás az egyik legfontosabb alapértékünk. Ezért nem is volt kérdés, hogy projekt menedzserünk (Peti) és vezető értékesítőnk (Dávid) részt vesz Balogh Petya "AI tanfolyam vezetőknek” című kurzusán.

A tanfolyamon a résztvevők mélyebben megismerhették a mesterséges intelligencia (AI) alapjait és üzleti alkalmazásait. Tanulmányozták, hogy az AI hogyan működik, mire jó és miben nem, és milyen trendek várhatók a jövőben. Különféle üzleti területeken mutatták be az AI alkalmazásait, mint például az értékesítés, marketing vagy a pályázatírás. A gyakorlati oktatás során betekintést nyerhettek az AI eszközökbe, a szövegfeldolgozástól a képgenerálásig. Tesztelhették, hogyan integrálhatják saját cégeik működésébe az új technológiát, javítva ezzel az ügyfélszolgálatot, a HR-t, a marketinget és más területeket.

“Mindenféle korosztályból, mindenféle területről voltak a képzésen. Telt ház volt. Látszik, hogy hihetetlenül nagy az érdeklődés, senki sem szeretne lemaradni.

Nagyon jól felépített, pörgős, informatív képzés volt. Rengeteg érdekesség és sokszor megdöbbentő információ hangzott el és került bemutatásra az AI-val kapcsolatban.

A legmeglepőbb számomra, hogy az Amerikai Egyesült Államokban a szövegírás mint szakma (kis túlzással) már nem is létezik, nem lehet megélni belőle. Nagyon komoly számok jelentek meg, hogy egyes szegmensekben hány %-al növeli a hatékonyságot az AI. (Fejlesztőknél az USA-ban ez 30%).

A legjobban a gyakorlati példák és feladatok tetszettek. Ezek is profin fel voltak építve és segítették a szóbeli anyagok elmélyítését. Bár már korábban is használtuk a ChatGPT-t, a képzés által új lehetőségek nyíltak meg a projektmenedzsmentben, a projektek tervezésében és a képgenerálásban is.”

Projektvezetőnk, Polgár Péter véleménye a képzésről

Kép betöltése...
Balogh Petya előadása az AI tanfolyamon - forrás: STRT Rising together


“A tanfolyam betekintést nyújtott a technológia jövőbeli irányába és megmutatta, hogy az AI milyen szerepet játszhat üzleti és társadalmi életünkben, inspirálva minket az innováció alkalmazására és új lehetőségek felfedezésére.

A legjobb a gyakorlati megközelítés volt, ami lehetővé tette, hogy rövid időn belül valós projektjeinken dolgozzunk az AI technológiák segítségével. Lenyűgözött az AI megoldások gyors integrálási lehetősége. Számomra a legmeglepőbb az AI technológiák széles körű alkalmazhatósága volt a különböző iparágakban. Új lehetőségeket nyit meg a kis- és középvállalkozások számára is.

Az új ismeretek birtokában az AI integrálásával gyorsítani szeretném a tartalomgyártást, és egyúttal megvizsgálni a lehetőségeket, hogyan tudjuk saját rendszereinkbe is használatba venni a mesterséges intelligenciát.”

Vezető értékesítőnk, Németh Dávid véleménye a képzésről

Dávid és Peti beszámolója rendkívül izgalmas volt mindannyiunk számára. Már alig várjuk, hogy mi is kipróbáljuk az új technológiát a saját területünkön és kitapasztaljuk, hogyan tudunk még jobb eredményeket nyújtani ügyfeleink számára.