Ajánlatot kérek

fws blog

Van biztonsági mentésed? Biztosan? És egyébként mikor készült?

2017. október 2.
Van biztonsági mentésed? Biztosan? És egyébként mikor készült?

Bár alapvetően nem ezzel foglalkozunk, nagyon sokan kerestek fel minket azzal, hogy tönkrement a számítógépben a merevlemez vagy letörölték a honlapjukról a termékeket, esetleg leesett a hordozható eszköz, de vírus támadás miatt is vesztek már el fontos adatok.

Kerüljük el a hasonló kellemetlenségeket!

Mindenek előtt legyél óvatos, vigyázz az adataidra!

Egy jól rendszerezett családi fotó- és videótár felbecsülhetetlen érték! A napi munkavégzés során keletkezett dokumentumok szintén hosszú évek múlva is nagy értéket képviselhetnek. Gondoskodjunk megfelelő mentésekről!

5 hasznos tipp, hogyan ne veszítsünk el adatokat:

  1. Használjunk vírusírtót! Ingyenes megoldások is vannak és vegyük komolyan a figyelmeztetéseiket, ilyen esetben azonnal zárjuk be a nyitott weboldalt vagy dokumentumot!
  2. Minden fontos adatról legyen legalább 1 biztonsági mentés! Ha egy pendrive-ra vagy külső lemezre mentünk, elromolhat, leeshet, megsemmisülhet. Kevés az esélye, de egy esetleg tűzkár esetén minden adatunk elveszhet.
  3. Lehetőség szerint a távolban is tároljunk másolatot. Vagyis valamilyen felhő szolgáltatást is vegyünk igénybe, hogy igazán biztosra menjünk!
  4. Rendszeres legyen a mentés! Azaz legalább hetente készítsünk a fontos adatokról mentést, de ma már a napi mentés is elvárható, hiszen nagyon sok adat keletkezhet egy átlagos irodai felhasználás esetén is.
  5. Ha honlapot üzemeltetsz, győződj meg róla, hogy a webtárhely szolgáltatója mind az emailekről, mind weboldaláról legalábbb napi mentést tud adni, akár több hétre visszamenőleg. A Webstudioban már több alkalommal volt rá szükség, hogy hetekre visszamenőleg komplett email fiókot vagy termék kollekciót kellett visszaállítanunk figyelmetlen felhasználás nyomán.

Éppen ezért erre a problémára mostanra már kidolgoztunk egy remek megoldást. Tekintsd meg itt!


Az információ hatalom! - hangzott már a 20. században is. A 21.-ben pedig már különösen igaz, hiszen minden, de tényleg minden digitalizálva van már, ami pedig nincs, az vélhetően egy emberöltő alatt lesz.