Ajánlatot kérek

fws blog

Rendhagyó design megoldások és integrált külső szoftver egyetlen weboldalban

2021. november 17.
Rendhagyó design megoldások és integrált külső szoftver egyetlen weboldalban

Amikor a több, mint 2 évtizedes múlttal rendelkező építőipari vállalat már nem tudja megfelelően tájékoztatni megrendelőit az interneten. Amikor az egyre csak bővülő lakatosipari üzemnek komplex webes megoldásokra és korszerű honlapra van szüksége. Ekkor lép be a történetbe az egyedi honlap fejlesztés.

A H.I.X. Kft. életébe is akkor lépett be csapatunk, amikor ügyfelünk felismerte, hogy webes felülete sem működés, sem design tekintetében nem felel meg a modern kor elvárásainak, és egyértelműen megújításra szorul.

Partnerünk 1996-os indulása óta teljeskörű fémipari megmunkálást kínál megrendelői számára. Almásfüzitői telepük az évek során egyre csak bővült, új üzemek kerültek megnyitásra, új gépekkel növelték kapacitásukat, a használt technológia pedig folyamatosan fejlődött.

Volt azonban valami, ami nem tudott lépést tartani ezzel az előrehaladással. Eltaláltad, a weboldaluk.

Szerettek volna a cégük által képviselt színvonalhoz méltó webes felületet, ami hosszú távon megújítható és aktualizálható, de volt egy különleges kérésük is:

Integráljuk új weboldalukba azt a rendelés nyomonkövető rendszert, ami eddig különálló szolgáltatásként működött. Így ügyfeleik a jövőben a honlap felületén hozzáférhetnek rendelésük állapotához, és egy helyen megtalálnak minden fontos információt.

Professzionális honlap minimális idő befektetésével

Kép betöltése...
A fenti képen láthatod az egyedi weboldal fejlesztési folyamatát

A fejlesztési folyamatot természetesen a részletes tervek felállításával kezdtük meg. Ügyfelünk már a kezdeti szakaszban lefektette azt az igényét, hogy szeretne szabadabb kezet adni nekünk, és inkább ránk hagyatkozna a projekt során, hogy ő foglalkozhasson mindennapi teendőivel és végezhesse a munkáját.

Mi ezt a kérését tiszteletben is tartottuk, éppen ezért a tervezési folyamatra az átlagosnál több időt és energiát fordítottunk. Egyeztettünk partnerünkkel az irányvonalakról, a főbb elképzeléseket, és meggyőződtünk róla, hogy a tervek egyeznek az elvárásaival.

Így a projekt későbbi szakaszaiban nem volt szükség rendkívül szoros kapcsolattartásra, ahogy azt ügyfelünk kérte. Ő a drága idejét a cég működésére tudta fordítani, mi pedig a pontos tervek alapján elkezdhettük a design kialakítását.

"Kezdetektől látszott, hogy az FWS csapata egy jól kidolgozott rendszer szerint dolgozik, ami nagyon megkönnyíti a kezdeti nehézségeket, és ezáltal a közös munka folyamatos biztosítását is. Elképzeléseimet, terveimet nagyban segítették javaslataikkal, ötleteikkel így hozva összhangba a készülő honlappal."

ifj. Horváth Zoltán, Vezető Menedzser

Amikor a fejlesztő csapat szabad kezet kap a design kialakításában

Visszatekintve egyértelműen ki merjük jelenteni, hogy munkavégzésünkre jó hatással volt partnerünk belénk vetett bizalma. Az arculati elemek tervezése során sokkal bátrabbak tudtunk lenni. Kiléptünk a komfortzónánkból, bevállaltunk merészebb színvilágokat és kevésbé megszokott megoldásokkal álltunk elő. Ebben a tekintetben is kifejezetten üdítő és frissítő volt a H.I.X. Kft. arculatán dolgozni, hiszen mi is hosszabb felfedező utat jártunk be, mint általában szoktunk.

"Mivel nekem nagyon tetszett az idővonal, annak megvalósítása, megjelenése, ezért szerettem volna egy olyat, ami tökéletesen hozza az elvárásaimat. Elképzelésem viszont designban nem igazán volt. Az első beszélgetés alatt ajánlottatok vagy 10 különféle megoldást az idővonalra, ez a fajta segítség egész idő alatt rendelkezésemre ált, az oldal teljes elkészültének ideje alatt, és ami fontos, utána is."

ifj. Horváth Zoltán, Vezető Menedzser

Készítettünk több opciót is, amik közül ügyfelünk kiválaszthatta a számára legszimpatikusabb kialakítást. Persze a nagyfokú szabadság rejt magában némi rizikót, de a kezdeti részletes tervezésnek köszönhetően ráéreztünk partnerünk ízlésvilágára és elképzeléseire, éppen ezért nem is volt szükség sok egyeztetésre.