Ajánlatot kérek

fws blog

Mi történik a honlapoddal élesítés után?

2024. március 29.
Mi történik a honlapoddal élesítés után?

Egy (akár hónapokon át tartó) projekt után elkészült az egyedi, professzionális honlapod. Több órányi tesztelést követően pedig készen áll az élesítésre.

De mi történik az élesítés után? Mikor fog megjelenni a Google keresőjében? Mit tehetsz azért, hogy a lehető leggyorsabban megjelenjen oldalad a találatok között?


A Google találkozása egy teljesen új honlappal

Weboldalad publikálása után a Google keresőnek időre van szüksége, hogy megtalálja azt. Ez egy automatikus folyamat. A Google algoritmusa úgynevezett keresőrobotokkal működik, amik rendszeresen feltérképezik az internetet, majd megjelenítik a releváns tartalmat a beírt keresőszavakhoz. Az első feltérképezési művelet akár hetekig is eltarthat.  

Továbbiakban adunk néhány tippet, hogy a honlapod gyorsabban feltűnhessen a keresési eredmények között.

Ha szeretnéd megnézni, hogy jelenleg mennyi lapodat indexelte a Google, írd be a keresőbe a “site:” kifejezést, majd add meg a saját honlapod URL-ját, pl: "site:https://www.fekiwebstudio.hu/"


Google Search Console

A Search Console egy rendkívül hasznos és sokoldalú eszköz. Segítségével megtudhatod, hogy a Google keresőrobotjai el tudják-e érni honlapod tartalmát. Ez azért fontos, mivel ha valamilyen oknál fogva nem érik el, úgy nem tudják feltérképezni sem, tehát nem fog bekerülni az indexelt találati oldalak közé. Search Console-ba történő regisztráció során az eszköz lehetőséget ad arra, hogy manuálisan beküldjük weboldalunkat feltérképezésre, ezzel felgyorsítván a folyamatot.


Google Cégem fiók

Ha már rendelkezel saját Google fiókkal, regisztrálhatsz a Google Cégem szolgáltatásba. A fiók létrehozása után lehetőséged lesz beírni céged nevét, nyitvatartását, sőt még linket is adhatsz hozzá, ami a weboldaladra vezetheti a felhasználókat. További hasznos funkciója, hogy segítségével megjelenítheted vállalkozásodat a Google Térképen, így a helyi keresésekben könnyebben megtalálható lesz. Ezenkívül ügyfeleidnek lehetősége lesz értékeléseket, véleményeket írni a vállalkozásodról.

Biztonságos honlap

Weboldaladat élesítettük, sikeresen regisztráltál a Google Search Console-ba, tartalmad minőségi és a Google Cégem fiókot is létrehoztad. Azonban még mindig hátra van egy lépés, ami segítheti a Google keresőjét, hogy előrébb rangsorolja a feltérképezett honlapodat.  

SSL biztonsági tanúsítvány megléte ma már elvárás a Google részéről. Megléte nem csak a keresőben elért helyezéseden fog segíteni, hanem felhasználóknak is megadja a biztonságos böngészés érzését oldaladon. Ha szeretnéd megtudni milyen további előnyöket rejt az SSL tanúsítvány, olvasd el a róla írt bejegyzésünket


Consent mode

2024-ben minden hirdető számára kötelezővé vált a Google Consent Mode V2 alkalmazása az Európai Gazdasági Térségben. (Ezt korábban “sütik kezelése” néven ismerhetted, ami a weboldalak egyik kötelező eleme.)

Ez a felugró ablak hozzájárulást kér az oldalra látogatótól, hogy adatot gyűjthessen az oldalon végzett műveleteiről. A banneren lehetőséget kell adni a mérés teljes elutasítására és a részleges elfogadásra is, amiknek azonos módon kell megjelenniük.

Az oldal készítésekor erre is figyelmet fordítunk, hogy az aktuális jogszabályoknak megfeleljen a honlap.
GA4 mérőkódok

Az oldal mérhetősége rendkívül fontos üzleti és marketing szempontból. Adatok nélkül nem lehet megállapítani, mi működik jól, és mit érdemes módosítani. Ennek kihagyhatatlan eleme a GA4 kódok beállítása, ami segít nyomon követni a honlapon, honnan érkeztek látogatók, és milyen műveleteket végeztek az oldalon.

Az élesítést megelőzően elkészítjük és beépítjük a szükséges mérőkódokat, amiknek statisztikáit a weboldalad admin felületén könnyedén elérsz.


Átirányítások

Korábbi weboldal esetén előfordulhat, hogy vannak olyan tartalmak, amiknek linkjeit már rangsorolta a Google. Annak érdekében, hogy ezek ne vesszenek el, a régi oldal hivatkozásait átirányítjuk az új honlapra.


Minőségi tartalom és SEO

Az egyedi, összeszedett tartalom nem csak a látogatók, hanem a Google tetszését is elnyeri. Egy jól megfogalmazott bemutatkozó szöveg, saját blog és saját képek mind-mind olyan tartalmi elemek, amelyek megkönnyítik a Google keresőrobotjainak oldalad megtalálását és rangsorolását. Ezenfelül kulcsszókutatással olyan keresőoptimalizált szövegeket írhatsz, amik könnyen akár az első találatok közé is repíthetik a weboldaladat.

Az oldal élesítése előtt mi elvégezzük az alapvető keresőoptimalizálási beállításokat és elkészítjük a kulcsszavaknak megfelelő SEO kivonatokat az egyes aloldalakhoz. Ezeket a későbbiekben te is be tudod állítani az új tartalmak készítésekor.


Fizetett marketing kampányok

A fizetett hirdetések lehetőséget biztosítanak arra, hogy célzottan elérjük a potenciális vásárlókat és gyorsabban növeljük a weboldal forgalmát. A maximális hatékonyság érdekében azonban érdemes alaposan megtervezni és megfelelően kezelni ezeket a kampányokat. A PPC nyújtotta lehetőségekről itt olvashatsz bővebben.