Ajánlatot kérek

fws blog

Mi történik a honlapoddal élesítés után?

2018. november 6.
Mi történik a honlapoddal élesítés után?

Egy akár hónapokon át tartó projekt után elkészült egyedi, professzionális honlapod. Több órányi tesztelést követően pedig készen áll az élesítésre.

De mi történik az élesítés után? Mikor fog megjelenni a Google keresőjében? Mit tehetsz azért, hogy a lehető leggyorsabban megjelenjen oldalad a találatok között?

A Google találkozása egy teljesen új honlappal

Weboldalad publikálása után a Google keresőnek időre van szüksége, hogy megtalálja azt. Ez egy automatikus folyamat. A Google algoritmusa úgynevezett keresőrobotokkal működik, amik rendszeresen feltérképezik az internetet, majd megjelenítik a releváns tartalmat a beírt keresőszavakhoz. Az első feltérképezési művelet akár hetekig is eltarthat.  

Továbbiakban adunk néhány tippet, hogy a honlapod gyorsabban feltűnhessen a keresési eredmények között.

Ha szeretnéd megnézni, hogy jelenleg mennyi lapodat indexelte a Google, írd be a keresőbe a “site:” kifejezést, majd add meg a saját honlapod URL-ját, pl: "site:https://www.fekiwebstudio.hu/"

Google Search Console

A Search Console egy rendkívül hasznos és sokoldalú eszköz. Segítségével megtudhatod, hogy a Google keresőrobotjai el tudják-e érni honlapod tartalmát. Ez azért fontos, mivel ha valamilyen oknál fogva nem érik el, úgy nem tudják feltérképezni sem, tehát nem fog bekerülni az indexelt találati oldalak közé. Search Console-ba történő regisztráció során az eszköz lehetőséget ad arra, hogy manuálisan beküldjük weboldalunkat feltérképezésre, ezzel felgyorsítván a folyamatot.

Minőségi tartalom 

Egyedi, összeszedett tartalom nem csak a látogatók, hanem a Google tetszését is elnyeri. Egy jól megfogalmazott bemutatkozó szöveg, saját blog és saját képek mind-mind olyan tartalmi elemek, amelyek megkönnyítik a Google keresőrobotjainak oldalad megtalálását és rangsorolását. Ezenfelül kulcsszókutatással olyan keresőoptimalizált szövegeket írhatunk, amik könnyen akár az első találatok közé is repíthetnek.  

Google Cégem fiók

Ha már rendelkezel saját Google fiókkal, regisztrálhatsz a Google Cégem szolgáltatásba. A fiók létrehozása után lehetőséged lesz beírni céged nevét, nyitvatartását, sőt még linket is adhatsz hozzá, ami a weboldaladra vezetheti a felhasználókat. További hasznos funkciója, hogy segítségével megjelenítheted vállalkozásodat a Google Térképen, így a helyi keresésekben könnyebben megtalálható lesz. Ezenkívül ügyfeleidnek lehetősége lesz értékeléseket, véleményeket írni a vállalkozásodról.

Biztonságos honlap

Weboldaladat élesítettük, sikeresen regisztráltál a Google Search Console-ba, tartalmad minőségi és a Google Cégem fiókot is létrehoztad. Azonban még mindig hátra van egy lépés, ami segítheti a Google keresőjét, hogy előrébb rangsorolja a feltérképezett honlapodat.  

SSL biztonsági tanúsítvány megléte nem csak a keresőben elért helyezéseden fog segíteni, hanem felhasználóknak is megadja a biztonságos böngészés érzését oldaladon. Ha szeretnéd megtudni milyen további előnyöket rejt az SSL tanúsítvány, olvasd el a róla írt bejegyzésünket