Ajánlatot kérek

fws blog

Miért újul meg egy webshop, ami technikailag jól működik?

2024. április 26.
Miért újul meg egy webshop, ami technikailag jól működik?

A technológiai változások korát éljük. Ami jó volt 5-10 éve már nem tudja kiszolgálni a mai igényeket. Hatványozottan igaz ez a weboldalakra.

Nem csak a design elvárások változnak évről évre, de felhasználói igények és a marketing is. Pár éve még szinte bármit tudtunk mérni az oldalunkon, az új adatvédelmi törvények és a Google változásával viszont egyre jobban átalakul az online marketing is.


Miért újul meg egy webshop, ami technikailag jól működik?

Te miért cseréled le a régi telefonodat, autódat (vagy akár a ruhatáradat)? A technológiák és a felhasználók igényei folyamatosan változnak. Ami 5-10 éve jól működöt, ma már nem biztos, hogy minden elvárásnak megfelel.

Ezért keresett fel minket ismét a Leier Hungária Kft., hogy a KéményShop webáruházát is modernizáljuk. Bár a korábbi rendszer kifogástalanul működött, az online marketing megváltozott igényeit már nem tudta kiszolgálni, és a megjelenése sem tükrözte tökéletesen a cég imázsát.


A projekt felmérése és előkészítése

A projekt előkészítése során fontos volt, hogy felmérjük az elvárásokat, milyen legyen az új weboldal, hogyan működjön. Mit kell mindenképpen megtartani, ez milyen technikai kötöttségekhez vezet a megvalósításban.

Ennek megfelelően a design tervezés egy élő folyamat volt, ami több személyes egyeztetést igényelt a KéményShop részleg munkatársaival. Konkrét elképzelésekre kerestük az optimális megoldásokat, amik az oldal kezelői és a leendő vásárlók számára is megfelelőek.




A tervezési fázis egyik legfontosabb eleme a weboldalon található Kéménytervező, ami szakértői segítséget nyújt a vásárlók számára. A kalkulátorral 5 egyszerű lépésben megtervezhető, milyen kéményre és kiegészítőkre van szükség, majd egy kattintással meg is rendelhető a kiválasztott csomag.

A tervező kifogástalanul működött, rendkívül összetett és jól felépített rendszer volt, viszont egyáltalán nem volt dinamikus a kezelése. Az új oldal legizgalmasabb kihívásai közé tartozott a meglévő logika alapján rekonstruálni a tervezőt, aminek most már minden eleme szerkeszthető, fejlesztői segítség nélkül is. A KéményShop munkatársai most már egyszerűen bővíthetik a tervezőt új elemekkel, módosíthatják a meglévő termékek paramétereit és árait.


A Leier KertShop modernizálása során jó tapasztalatokat szereztünk, ezért a KéményShop korszerűsítésével is az fws-t bíztuk meg. Célunk az oldal optikai megújítása és az eladások növelése volt. Az együttműködés gördülékeny és rugalmas volt, kéréseinkre gyorsan reagáltak és minden esetben pozitív választ kaptunk. Nem volt lehetetlen a számukra, folyamatosan a megoldásra törekedtek.

Weimann Márk - Leier KéményShop



Megújulás, mint fejlődés

A korszerűsítés időnként elengedhetetlen. Egy jó rendszert is lehet még jobbá tenni, ahogyan a Leier KéményShop esetében is tettük. A közös munka eredményénél csak ügyfelünk pozitív visszajelzéseinek örülünk jobban. Nézd meg te is az elkészült oldalt!


Megújulni nem csak a régi teljes elvetésével lehet, viszont ehhez stabil alapokra van szükség. Egy átgondolt, fejleszthető rendszert sokkal könnyebb új funkciókkal bővíteni, mint teljesen elölről kezdeni a webshop kialakítását. Ha te is ilyen webshopra vágysz, kattints ide!