Ajánlatot kérek

fws blog

Sablon helyett egyedi weboldal - megújult az Innoskart Digitális Klaszter weboldala

2024. március 19.
Sablon helyett egyedi weboldal - megújult az Innoskart Digitális Klaszter weboldala

Az Innoskart Digitális Klaszter küldetése, hogy felgyorsítsa a hazai digitális transzformációt.


A hazai klaszterek tagjainak fő célja a partnerségen alapuló kutatás-fejlesztési és innovációs célú együttműködések megvalósítása. Az akkreditált klaszterek a különböző iparágak kiemelkedő képviselőinek szakmai közösségei, ahol létrejöhetnek ezek a bizalmi kapcsolatok.


Az Innoskart elsősorban az ipari gyártók és a digitális szolgáltatók közötti kapcsolatépítésben, információcserében és a partneri kapcsolatok kialakításában nyújt segítséget. Céljuk, hogy segítsék a KKV-k hozzáférését a digitalizációhoz szükséges forrásokhoz, bevált technológiákhoz, hatékony módszertanokhoz és kompetenciákhoz. Ennek érdekében rendezvényeket szerveznek, konzorciumokat hívnak létre, továbbá üzleti és technológiai tanácsadást nyújtanak. Emellett nyomon követik az uniós forráslehetőségeket és segítik a pályázatok megvalósítását, hogy a jelentkezőknek csak a szakmai megvalósításra kelljen koncentrálniuk.


Amikor a sablonok már nem működnek

A klaszter korábbi sablon weboldalát több év munkájával alakították át egy komplex rendszerré. Ám amikor fejlesztőjük nem vállalta az oldal további kezelését, komoly nehézségbe ütköztek. Hiába kerestek meg több fejlesztő céget, senki sem vállalta a rendkívül összetett WordPress oldal hosszú távú kezelését. Időközben arra is fény derült, hogy az egyes funkciók nem működnek megfelelően, a frissítések hiánya pedig az összeomlással fenyegette a honlapot. Olyan weboldalra volt szükségük, ami tükrözi a klaszter szakértelmét, könnyen kezelhető és nem kell kétévente új fejlesztőt keresni a fenntartásához. Ezért döntöttek úgy, hogy egyedi fejlesztésű, személyre szabott megoldást választanak.



Kép betöltése...
Nézd meg, milyen lett az új weboldal!


Hangsúlyos design és átgondolt struktúra

A projekt megkezdése előtt tisztáztuk a klaszter elvárásait. Olyan weboldalra volt szükségük, ami méltóan reprezentálja működésüket, látványa modern és innovatív.

Ügyfeleink általában ránk bízzák a honlapjuk design tervének elkészítését, amiben mi örömmel segítünk. Az Innoskart Digitális Klaszter esetében viszont olyan konkrét elképzelést kellet megvalósítanunk, amihez még nem volt kidolgozott látványterv. A tervezési folyamat ezért szoros együttműködésben zajlott, mivel a pontos design terveket Szirmai Nóra, kommunikációs menedzser által készített vázlatok alapján kellett létrehozni. A közös munkában rendkívül sokat segített, hogy a részletesen kidolgozott képi minták és grafikai elemek mellé precíz leírásokat kaptunk. Az alapos visszajelzések és a határozott elképzelések ismeretében hamar megtaláltuk a legjobb megoldásokat.

A weboldal külső és belső kialakítása teljes mértékben a klaszter működéséhez lett igazítva. Mivel minden ügyfél és érdeklődő a weboldalra érkezik, fontos volt, hogy a felépítés minden felhasználó számára átlátható legyen. Az egyes aloldalak egy jól meghatározott logikán keresztül kapcsolódnak egymáshoz, ami segíti az látogatókat, hogy megismerjék a klaszter működését és szolgáltatásait, és a számukra releváns információkat.

A weboldal kezelőfelületét szintén a klaszter igényei alapján alakítottuk ki, hogy az támogassa a mindennapi működést. A magazin, a hírek és az események kezelése mellett minden menüpont szerkeszthető fejlesztői segítség nélkül. Az Innoskart munkatársai önállóan is fel tudják tölteni az új tagok adatait, a friss projekteket és dokumentumokat, és ugyanilyen könnyedén elkülöníthetik az aktuális tartalmakat a régebbiektől.


“Az új oldalnak kellemes felülete van, amit tudunk majd kezelni. Ehhez persze kelleni fog egy kis idő, hogy hozzászokjunk az új logikához.”
Szirmai Nóra, Kommunikációs Menedzser


Kép betöltése...
A zökkenőmentes kommunikációt projektmenedzserünk biztosítja


Kommunikáció és szervezettség

Minden projekt megvalósításához részletesen kidolgozott menetrendet biztosítunk. Ügyfeleink mindig tudják, mikor-mire számítsanak, hol tart éppen a projekt. A fejlesztések során a kommunikáció zökkenőmentességét projektmenedzserünk, Peti garantálja. A különböző stációk során felmerülő kérdéseket, javaslatokat ő egyezteti ügyfeleinkkel, majd továbbítja a fejlesztők felé. Így minden kérés célt ér, és hamar megoldásra kerül.

Később, az üzemeltetési szakaszban ügyfeleinknek több lehetősége is van a kapcsolatfelvételre. Jellemzően ügyfélszolgálatunkon keresztül kapjuk meg kéréseiket/kérdéseiket, mert így tudjuk a leggyorsabban garantálni a választ, vagy megoldást.


“A közös munkából a kommunikációt és a szervezettséget emelném ki. Peti, mint egy igazi karmester, átfogta és levezényelte a projektet. Fantasztikus volt, hogy egy jól átgondolt csomagban megkaptuk, mire van szükség, mire kell készülni. A fejlesztési fázisban is zökkenőmentes maradt az információ áramlás. A kérésekre mindig gyorsan jött válasz, és sosem kellett aggódnunk, hogy valami kimarad. Élmény volt a közös munka!”
Szirmai Nóra, Kommunikációs Menedzser


Büszkék vagyunk arra, hogy közös munkánk eredményeképpen egy olyan honlapot hoztunk létre, amely nem csak vizuálisan vonzó, hanem hozzájárul a klaszter küldetéséhez: a hazai ipari gyártók és digitális szolgáltatók fejlődésének elősegítéséhez. Ez a projekt nem csupán egy weboldal létrehozását jelentette számunkra, hanem lehetőséget adott arra, hogy közvetlenül hozzájáruljunk Magyarország digitális jövőjének alakításához.