Ajánlatot kérek

fws blog

Belső előadások szerepe és folyamata a Feki Webstudio életében

2017. január 4.
Belső előadások szerepe és folyamata a Feki Webstudio életében

A technológia gyors fejlődésének köszönhetően tapasztalhatjuk, hogy már szinte naponta jönnek ki új okos telefonok, táblagépek és mindenféle „okos” eszközök. Ennek a fejlődésnek következményeként, például egy 2-3 éves telefont a maiakkal összehasonlítva, már könnyen elavultnak tekinthetünk. Nincs ez másképp a webfejlesztés világában sem.

Gondoljunk csak az előbb említett okos készülékek elterjedésére! 3-4 éve még ritkaság számba ment, hogy a weboldalakat ezekre az eszközökre optimalizálva készítettük el. Ezzel szemben manapság már szinte kötelező, hogy oldalunk reszponzív, azaz mobil barát legyen.

De nem csak ilyen nagy változásokra kell gondolni. Hetente jelennek meg a fejlesztést segítő eszközök, különböző szolgáltatások és újabbnál-újabb technológiák, trendek. Így ahhoz, hogy modern, versenyképes weboldalakat készíthessünk, folyamatosan képeznünk kell magunkat. A Feki Webstudionál ezért belső előadás rendszert alakítottunk ki.

Belső előadások folyamata


Havonta 2 belső előadásra kerül sor, amely során a csapat egy tagja 15-30 percben mutatja be témáját a többieknek. Az előadásokat önkéntes alapon vállaljuk, egy számunkra szimpatikus, a munkánkra nézve hasznos újdonságból. Az előadó az elméleti alapok mellet kiemelt figyelmet szentel az adott téma gyakorlati bemutatásra, illetve, fontos szempont, hogy hol és miként tudjuk hasznosítani ezt a mindennapi munkánkban. Az előadás mellé egy dokumentáció is készül, amit mindenki számára elérhetővé teszünk.


A prezentáció végeztével az alábbi 4 szempont alapján 1-től 5-ig értékeljük azt:

  • Témaválasztás
  • Elkészült dokumentáció
  • Felkészültség, előadásmód
  • Hasznosság

Az értékelésnek köszönhetően az előadó visszajelzést kap a munkájáról, illetve a 4 szempont körvonalazza az alap elvárásokat az előadással kapcsolatban.

Az előadásoknak köszönhetően több új technológia és szemlélet is bevezetésre került cégünknél, mint például az AMP, GTD, Scrum és az agilis szoftverfejlesztés.
 

Írta: Csabi