Melyik számlázó programot érdemes használnod?

2019. május 28.

E-kereskedelemben manapság szinte elengedhetetlen az online számlázás. Ezért egyre több cég kínálja fel saját megoldásait. Tapasztalataink alapján összegeztük neked, hogy melyik számlázó programot érdemes választanod.

Miért van szükség online számlázásra?

Talán a leginkább kézenfekvő érv az online számlázás mellett a papírmunka csökkentése. Biztosan Te is érezted már amikor ránéztél a melletted tornyosuló számlakupacra, hogy soha nem fogsz az adminisztráció végére érni. 

Az idő tényezője mellett a papír-alapú számlák postázása is egy költséges feladat. A nyomtatott számlapapír, a nyomtató üzemelése és a számlák tárolási költsége is hosszú távon számottevő kiadás. Ezenfelül, ha sikeres vállalkozásként papírszámlát állítasz ki ügyfeleidnek, presztízsed csökkenhet egy olyan haladó ügyfél szemében, akinél fontos érték a technológiai fejlődés és a fenntartható, papírmentes életmód.

Érezhetően egyre nagyobb szükség volt olyan módszerre, amely papírmentesíti, sőt automatizálja is a számlázási folyamatokat.

Az online számlázóprogramok azért is váltak népszerűvé, mert amellett, hogy digitalizálták az adminisztrációs munkát, mindenki számára elérhetőek is. Az online számlázó megvásárlása után a webshop vagy applikáció fejlesztőinek már csak egy api-t kell telepíteniük, és működik is az e-számlázás. 

Az ilyen programok internetkapcsolattal bárhol és bármikor elérhetőek. Az elkészült számlákat akár egy gombnyomással el tudod küldeni ügyfeleidnek. Költségként pedig csak az előfizetéssel szükséges számolnod, amely összességében lényegesen olcsóbb, mint a papír alapú számlák esetében. 

Továbbá azért is érdemes használni ilyen programokat, mivel a számlák így nem keverednek el, könnyedén nyomon követhetők és tárolhatók maradnak. Ügyfeleid szemében pedig egy haladó, innovatív vállalkozásként tűnhetsz fel. 

Melyik számlázót érdemes használnod?

Tapasztalataink alapján összegyűjtöttük azt a TOP 3 számlázót, amelyeket már több projekt során beépítettünk és szívesen ajánljuk a továbbiakban is. 

Billingo

Annak ellenére, hogy a Billingo mindössze 6 éve van a piacon, gyorsan elnyerte a vállalkozók, vállalkozás vezetők szívét. Üzleti modelljüket úgy alakították ki, hogy a kezdő vállalkozásoknak lehetőséget adjanak a program korlátlan, díjmentes használatára. Igazán jó megoldás azoknak, akik hagyományos számlákat állítanak ki. A bizonylatokat e-mailben el is küldhetik, vagy blokknyomtató segítségével bárhol kinyomtathatják.

Az ingyenes verzió tartalmazza a könyvelői összekötést is, ezzel leegyszerűsítve a könyvelési anyag átadását. A Multiprofil segítségével akár több vállalkozás számlázása is egy helyen menedzselhető. Teljesen automatikussá tehető az online számlaadat-szolgáltatás. Ezen kívül lehetőség van fizetési felszólítások küldésére, speciális adatexportokra és importokra. KATA, Master és Innovátor csomagjaikat pedig a haladó vállalkozások igényeinek figyelembevételével alkották meg.

Korlátlan e-számla, piszkozat, díjbekérő, előlegszámla, számlakövetés, számlacsatolmány, számlaismétlődő, kiadáskezelés, adatszinkron, QR-kód, devizás számlázás, okos számlatömbök - hogy csak néhány mester funkciót említsünk.

A KATA csomagban pedig speciális kata funkciók a KATA és AMM keret nyomon követéséhez. Kiváló mindazok számára, akik az automatizálás előnyeit kihasználva minimalizálni szeretnék a számlázás körüli teendőket és egyszerűen, naprakészen szeretnék látni vállalkozásuk pénzügyi helyzetét.A haladó csomagok tartalmazzák az ingyenes minden funkcióját.

A világszínvonalú API lehetővé teszi a számlázó program összekötését webáruházakkal vagy más, arra alkalmas online rendszerekkel.

Számlázz.hu

A Számlázz.hu talán a legismertebb az online számlázóprogramok közül. Több különböző csomaggal dolgoznak, az ingyenestől egészen profi kategóriáig. Főképp kis-és középvállalkozások számára nyújtanak megoldásokat a papírmentes számlázásra. 

Számos digitális és automatizált megoldásuk van, profi csomagjukban elérhető az úgynevezett Digitális Pénzügyi Asszisztens funkció, is amely annyit jelent, hogy egy intelligens szoftver kezeli a számlázásokat és a hozzá kapcsolódó online fizetéseket és adatkapcsolatokat. 

Webshophoz kötése a Billingo-hoz hasonlóan egyszerűen megoldható. Számla Agent szolgáltatásuk lehetőséget ad teljesen automatikus számlázásra a webáruházból. Amellett, hogy ez jelentős költségmegtakarítással jár, még a hibalehetőség is minimalizálódik. 

CMFX

A harmadik számlázóprogram, amelyet javasolni tudunk a CashMan-Fx online rendszere. Bár az ő szoftverük annyiban kakukktojás az előzőleg említettekhez képest, hogy nem kizárólagosan számlázásra fejlesztették. Amit kínálnak, az egy teljes vállalatirányítási rendszer beépített CRM-mel és könyveléssel. Lite csomagjukban azonban már elérhető a teljesen elektronikus számlázás statisztikákkal és automatizmusokkal kiegészítve. 

Nézd meg összes eddigi bejegyzésünket megújult megjelenésben most!

Teljes verzió
Szakács Dávid
Marketing menedzser