Ajánlatot kérek

fws blog

Melyik számlázó programot érdemes használnod?

2019. május 28.
Melyik számlázó programot érdemes használnod?

Miért van szükség online számlázásra?

Talán a leginkább kézenfekvő érv az online számlázás mellett a papírmunka csökkentése. Biztosan Te is érezted már amikor ránéztél a melletted tornyosuló számlakupacra, hogy soha nem fogsz az adminisztráció végére érni. 

Az idő tényezője mellett a papír-alapú számlák postázása is egy költséges feladat. A nyomtatott számlapapír, a nyomtató üzemelése és a számlák tárolási költsége is hosszú távon számottevő kiadás. Ezenfelül, ha sikeres vállalkozásként papírszámlát állítasz ki ügyfeleidnek, presztízsed csökkenhet egy olyan haladó ügyfél szemében, akinél fontos érték a technológiai fejlődés és a fenntartható, papírmentes életmód.

Érezhetően egyre nagyobb szükség volt olyan módszerre, amely papírmentesíti, sőt automatizálja is a számlázási folyamatokat.

Az online számlázóprogramok azért is váltak népszerűvé, mert amellett, hogy digitalizálták az adminisztrációs munkát, mindenki számára elérhetőek is. Az online számlázó megvásárlása után a webshop vagy applikáció fejlesztőinek már csak egy api-t kell telepíteniük, és működik is az e-számlázás. 

Az ilyen programok internetkapcsolattal bárhol és bármikor elérhetőek. Az elkészült számlákat akár egy gombnyomással el tudod küldeni ügyfeleidnek. Költségként pedig csak az előfizetéssel szükséges számolnod, amely összességében lényegesen olcsóbb, mint a papír alapú számlák esetében. 

Továbbá azért is érdemes használni ilyen programokat, mivel a számlák így nem keverednek el, könnyedén nyomon követhetők és tárolhatók maradnak. Ügyfeleid szemében pedig egy haladó, innovatív vállalkozásként tűnhetsz fel. 


Melyik számlázót érdemes használnod?

Tapasztalataink alapján összegyűjtöttük azt a TOP 3 számlázót, amelyeket már több projekt során beépítettünk és szívesen ajánljuk a továbbiakban is. 


Billingo

Annak ellenére, hogy a Billingo mindössze 6 éve van a piacon, gyorsan elnyerte a vállalkozók, vállalkozás vezetők szívét. Üzleti modelljüket úgy alakították ki, hogy a kezdő vállalkozásoknak lehetőséget adjanak a program korlátlan, díjmentes használatára. Igazán jó megoldás azoknak, akik hagyományos számlákat állítanak ki. A bizonylatokat e-mailben el is küldhetik, vagy blokknyomtató segítségével bárhol kinyomtathatják.

Az ingyenes verzió tartalmazza a könyvelői összekötést is, ezzel leegyszerűsítve a könyvelési anyag átadását. A Multiprofil segítségével akár több vállalkozás számlázása is egy helyen menedzselhető. Teljesen automatikussá tehető az online számlaadat-szolgáltatás. Ezen kívül lehetőség van fizetési felszólítások küldésére, speciális adatexportokra és importokra. KATA, Master és Innovátor csomagjaikat pedig a haladó vállalkozások igényeinek figyelembevételével alkották meg.

Korlátlan e-számla, piszkozat, díjbekérő, előlegszámla, számlakövetés, számlacsatolmány, számlaismétlődő, kiadáskezelés, adatszinkron, QR-kód, devizás számlázás, okos számlatömbök - hogy csak néhány mester funkciót említsünk.

A KATA csomagban pedig speciális kata funkciók a KATA és AMM keret nyomon követéséhez. Kiváló mindazok számára, akik az automatizálás előnyeit kihasználva minimalizálni szeretnék a számlázás körüli teendőket és egyszerűen, naprakészen szeretnék látni vállalkozásuk pénzügyi helyzetét.A haladó csomagok tartalmazzák az ingyenes minden funkcióját.

A világszínvonalú API lehetővé teszi a számlázó program összekötését webáruházakkal vagy más, arra alkalmas online rendszerekkel.

Számlázz.hu

A Számlázz.hu talán a legismertebb az online számlázóprogramok közül. Több különböző csomaggal dolgoznak, az ingyenestől egészen profi kategóriáig. Főképp kis-és középvállalkozások számára nyújtanak megoldásokat a papírmentes számlázásra. 

Számos digitális és automatizált megoldásuk van, profi csomagjukban elérhető az úgynevezett Digitális Pénzügyi Asszisztens funkció, is amely annyit jelent, hogy egy intelligens szoftver kezeli a számlázásokat és a hozzá kapcsolódó online fizetéseket és adatkapcsolatokat. 

Webshophoz kötése a Billingo-hoz hasonlóan egyszerűen megoldható. Számla Agent szolgáltatásuk lehetőséget ad teljesen automatikus számlázásra a webáruházból. Amellett, hogy ez jelentős költségmegtakarítással jár, még a hibalehetőség is minimalizálódik. 


CMFX

A harmadik számlázóprogram, amelyet javasolni tudunk a CashMan-Fx online rendszere. Bár az ő szoftverük annyiban kakukktojás az előzőleg említettekhez képest, hogy nem kizárólagosan számlázásra fejlesztették. Amit kínálnak, az egy teljes vállalatirányítási rendszer beépített CRM-mel és könyveléssel. Lite csomagjukban azonban már elérhető a teljesen elektronikus számlázás statisztikákkal és automatizmusokkal kiegészítve. 


Nézd meg összes eddigi bejegyzésünket megújult megjelenésben most!