Ajánlatot kérek

fws blog

Webshop korlátok nélkül - az egyedi webshop készítés 5 legnagyobb előnye

2021. október 24.
Webshop korlátok nélkül - az egyedi webshop készítés 5 legnagyobb előnye

Mitől egyedi egy webshop?

Ha egyedi terméket vásárolsz vagy egyedi szolgáltatást veszel igénybe, biztosan arra számítasz, hogy figyelni fognak igényeidre. Biztos vagyok benne, hogy fontos vásárlónak érzed majd magad. Hiszen hogy is kaphatnál másképp személyre szabott terméket?

Egyedi webshopok készítésénél is alapvető, hogy a projekt már az első perctől kezdve a megrendelő céljairól és igényeiről szól.

A fejlesztés elkezdése előtt meghatározó fontosságú a célok kijelölése, a felmerülő kérdések megválaszolása és a korábbi problémák ismerete. Ügyfélként érezned kell, hogy megértették igényeid és megtalálták a legoptimálisabb megoldást számodra. Mindezek után jöhet az arculathoz illő grafikai megjelenés elkészítése, majd a webshoppá építés a fejlesztőcsapat által használt kijelölt keretrendszerben.


Miért van szükség egyedi webáruház fejlesztésre?

Ha benned is megfogalmazódott ez a kérdés, gondolj csak bele vállalkozásod működésébe, kihívásaiba vagy céljaiba! Egyediek? 

Még ha a végső céljaink (profilnövelés, megrendelések számának növelése, ügyfélkör elégedettsége) meg is egyeznek, akkor sem tudnánk mindannyian ugyanazt a megközelítést választani. A potenciális vásárlók, értékek vagy éppen folyamatok egyedivé teszik céged.

Ezért is szembesül sok döntéshozó azzal, hogy sablon weboldalában, bérelt webshopjában található funkciókat, korlátokat már kinőtték. Ekkor olyan megoldásra lenne szükségük, amely a vállalkozás működésére, céljaira optimalizált.



Mikor érdemes egyedi webáruház fejlesztésen gondolkoznod?


Először eláruljuk azt, mikor nem.
Úgy gondoljuk, hogy a bérelhető webshop-ok remek megoldást jelentenek a kezdő vállalkozóknak, akik kiváló ötletüket ilyen formában vezetnék be a nagyvilág felé. Tudjuk mennyire izgalmas, amikor valami új ötleted támad és biztos vagy benne, hogy hatalmas siker lesz.

Először azonban érdemes kisebb befektetéssel letesztelni azt és megvárni a fogyasztói visszajelzést. Kezdésként ezért is megfelelő választás a bérelhető webshop, mivel kevesebb ráfordított költséggel olyan sablont kapsz, amely már működik.

Ötleteid további költségkímélő teszteléséhez remek tippeket találhatsz a Pretotípus című könyvben, amit itt tudsz ingyenesen letölteni.

Vállalkozásod folyamatosan fejlődik, a business beindult

Ez az a pont, amikor először érezheted azt, hogy az eddigi funkciók, lehetőségek nem fedik már teljesen azt, amit szeretnél. Korlátokba ütközöl és nincs lehetőség személyre szabott fejlesztések eszközölésére. Emellett azt is tudod, hogy a további fejlődéshez hosszú távon kell tervezned. 


5 előny, ami garantálja a hosszútávú sikert 

Korlátlan funkciók, lehetőségek

Haladó gondolkodású vállalkozás döntéshozójaként biztosan van elképzelt struktúrád a webshop szűrő rendszeréről, a termékek kategorizálásáról vagy a checkout folyamatról. Egyedi webshop készítése esetén a fejlesztővel egyeztetve alakíthatjátok ki a vállalkozásra szabott felépítést. Így olyan rendszert kapsz, amely 100%-ban céljaid és folyamataid alapján készült el. Nincs benne felesleges funkció, amit soha nem fogsz használni. Csak az, amire valóban szüksége van cégednek. 

Tudjuk mennyire fontos az adminisztratív munkák csökkentése. Egyedi webshopok fejlesztésénél ezt is figyelembe vesszük. A webshopot összeköthetjük vállalkozásod folyamataihoz szükséges további rendszerekkel, legyen az CRM, vállalatirányítási szoftver, számlázás vagy beszállítód belső rendszere.

Online marketing csatornáid is könnyen építheted egyedi webshopodra. A különböző analitikai követőkódok (GA, Facebook Pixel) oldalba helyezésével sem kell többet vesződnöd, mindent a fejlesztőkre bízhatsz.  


Megbízhatóság

Nincs is annál idegtépőbb, amikor egy webshop saját akciói miatt megnövekedett forgalmát nem tudja kezelni. A felhasználók a kedvezmények ellenére is keserű szájízzel távoznak. Webshop üzemeltetőként pedig hatalmas munkával tudod csak visszaállítani státuszod a vásárlók szemében. 

Azt tapasztaltuk, hogy az egyedi webshop-ok a nagy forgalmat és terhelést is nagyszerűen, lassulás nélkül bírják. Nem véletlenül döntött egyedi fejlesztés mellett a csornai Y-Csapágy Kft. is.


Az Y-Csapágy Kft. egyedi webáruházát 2021 őszén adta át csapatunk.


Álomszerű kezelhetőség

Termékfeltöltés egyesével? Formázhatatlan leírások? Hibásan vágott képek? 

Gondolom te sem szeretnél a fentiek miatt aggódni. A könnyű kezelhetőség nem csak a honlapoknál alapvető.

Sőt! Webshop-oknál még fontosabb, hogy könnyen tölthess fel termékeket akár tömegesen is. A leírásokat és képeket pedig úgy alakítsd, ahogy szeretnéd. És persze a legfontosabb, hogy a rendeléseket is felhasználóbarát felületen fogadd. Egyedi admin felületünket ezen elvek alapján fejlesztettük ki, így bárki elsajátíthatja a rendszer használatát akár néhány óra alatt. 


Garantált biztonság

Webshop üzemeltetőként fokozottan vigyáznod kell a látogatók adataira. Mivel a rendszeres vásárlások és regisztrációk miatt nagyobb az adatáramlás, nagymértékű figyelemre van szükség az előírások betartásához.

Az adatvédelmi nyilatkozat elfogadásához szükséges jelölőnégyzetek, a megfelelő sütik és a telepített SSL tanúsítvány hozzájárulnak ahhoz, hogy webshopod megfelelően biztonságos legyen adatvédelmi szempontból is.

A sablonok további veszélyforrása népszerűségükben rejlik. Mivel széles körben elterjedtek, előbb-utóbb könnyebben találhatnak benne sablon hibákat, biztonsági réseket, amit kihasználhatnak. Ezért is van szükség rendszeres frissítésekre ilyen szoftvereknél, mert frissítés hiányában sebezhetőbbé válnak. 

Ezzel szemben az egyedi megoldásra köszönhetően egyediségének lehetetlen sablon biztonsági hibát találni. Amennyiben mégis előfordul egy esetleges hiba, azt a fejlesztők azonnal javítják és frissítik. 


Folyamatos fejlesztői támogatás

Az egyedi webshopokat is emberek készítik. Hibák előfordulhatnak működésük közben. Viszont itt már tudod kihez kell fordulnod. Rendelkezel biztos kontakttal, akire számíthatsz. Ez pedig biztonságérzetet ad. Mi is tudjuk, hogy nem vagyunk hibátlanok, de rakéta gyorsasággal javítjuk a hibát, ha szükségessé válik.

A fejlesztői támogatás azonban nem merül ki a problémák megoldásában. Az egyedi webshop képes együtt fejlődni cégeddel. Új funkciók, különleges akciók vagy belső szoftverek váltása esetén is könnyen, rugalmasan változtatható marad. Hosszú távon biztos lehetsz abban, hogy webfejlesztőd optimális megoldást fog találni. 


Tudd meg hogyan készült el a térség ismert vállalkozásának egyedi webshopja több, mint 10.000 termékkel! Ismerd meg az Y-Csapágy fejlesztésének történetét!