Ajánlatot kérek

fws blog

Weboldal tippek éttermeknek és szállodáknak

2021. július 7.
Weboldal tippek éttermeknek és szállodáknak

Az elmúlt időszakban rengeteg területhez hasonlóan étkezési szokásaink is átalakultak. Biztosan te is tapasztaltad, hogy míg régen hétvégente beültél kedvenc éttermedbe, vagy új helyeket kerestél fel, addig manapság inkább rendelsz valamit online. A Netpincér és a Wolt már szinte mindennapjaink szerves részeként vannak jelen, és bár sokan hobbiszakácsnak álltak a pandémia alatt, a kényelem és a gyorsaság továbbra is döntő szerepet játszik.

Készítsd fel éttermed és szállodád weboldalát a jövőre!

Már korántsem elég, ha a futárcégekkel partnerséget alakítasz ki. Ez valószínűleg hosszú távon nem mondható költséghatékony megoldásnak. Ráadásul ilyen módon nem tudod a felületet teljes kontroll alatt tartani, nem tudod saját képedre formálni, és végképp nem tudod vele fenntartani vállalkozásod presztízsét.

Éppen ezért van most mindennél nagyobb szükség arra, hogy éttermed saját felületével legyél jelen az érdeklődőid előtt. Ott, ahol keresnek, olyan minőségben, amilyet elvárnak.

Azt, hogy hol keresnek, talán nem kell részleteznem. Ha a Google keresőben fejezik ki szándékukat, az elsők közt szeretnél lenni a találati listán. Amikor a hírfolyamukon görgetnek, mindig ott szeretnél lenni vendéglátó egységeddel.

Ez ugyanígy igaz a szállodákra, apartmanokra, panziókra is. Most, hogy az élet kezd újraindulni, óriási verseny alakul ki a turizmusban. Úgy tudsz a konkurencia elé kerülni, hogy egyedit és minőségit kínálsz.

Kép betöltése...
Ügyfelünk, a Hotel Nautis weboldala, amelyet megtekinthetsz a képre való kattintással

Az nem elég, hogy rád kattintsanak. Ott kezdődik a meggyőzés, amikor már weboldaladon vannak. Többek között a profi webdesign, a felhasználóbarát navigáció és az egyszerűen értelmezhető információk segítik érdeklődőidet abban, hogy rád tegyék a voksukat. Ha már első ránézésre pozitív élménnyel gazdagodnak vállalkozásoddal kapcsolatban, sokkal nagyobb esélyed van arra, hogy végül tőled rendeljenek, nálad foglaljanak és ellátogassanak hozzád.

De ezen kívül is tovább kell növelned a vendégek bizalmát. Gondolj csak bele! Hónapok óta állandó kérdésként kering köztünk, hogy vajon szabad-e étterembe menni, vajon kell-e oltási igazolvány ebbe a szállodába, vajon le lehet-e ingyen mondani a foglalást. A legtöbb étterem egy időre átállt csak kiszállításra, sok szálloda nem tudott magáncélból utazó vendégeket fogadni.

Éppen ezért tisztán és érthetően vendégeid tudtára kell adnod, hogy te bizony ott vagy nekik, és tárt kapukkal várod őket. És ahhoz, hogy ők végül el is köteleződjenek irántad, profin kell prezentálnod magad, és egy olyan modern weboldallal kell fogadnod őket, ami nagyban elősegíti döntésüket.

Kép betöltése...
Partnerünk, a Luka Pincészet honlapja is a vállalkozás értékeit és a hely hangulatát közvetíti. Kattints, és pillantsd meg!

Így emelkedj ki versenytársaid közül online

  1. Törekedj arra, hogy a weboldal olyan hangulatot közvetítsen, mint maga a vendéglátó egység! Éreztesd vendégeiddel a honlapon keresztül, hogy pontosan milyen érzés besétálni az éttermedbe, és milyen érzés reggel kiülni szállodád teraszára.

  2. Szorosan kapcsolódva az előző ponthoz, fektess hangsúlyt a képek minőségére! A vizuális elemekkel tudod gyorsan és hitelesen kommunikálni, hogy vállalkozásod milyen minőséget képvisel.

  3. Segítsd az oldal látogatóját a navigációban! Az úgynevezett “call to action” gombok megmutatják a felhasználónak, hogy mi a következő lépés, hova kell kattintani. Sokkal könnyebben szerezhetsz foglalásokat és megrendeléseket is ezek segítségével.

Kép betöltése...
A Garta Vendéglő oldalán is nagy hangsúlyt fordítottunk a minőségi képekre és az oldalon való eligazodás segítésére. Nézd csak meg!

  1. Szolgáltatások esetében a bizalomépítés alapvető. Emberi tényezőtől függő tevékenységről van szó, ezért folyamatos stabil minősége nem garantálható teljes mértékben. A bizalmatlanságot azonban nagyon jól lehet csökkenteni személyes elemekkel: a dolgozók képeivel, személyes történetekkel vagy korábbi vendégek véleményeivel.

  2. Tovább emelik a vállalatról alkotott képet és tovább segítik az érdeklődőt olyan egyéb kiegészítő elemek, mint az üzletkereső, vagy a különböző étlapok és menük feltüntetése. Akár egy hasznos infók menüpontot is bevethetsz, hiszen ez kellő információval látja el a felhasználót, és tovább csökkenti bizonytalanságát.

  3. Vendéglátó egységed forgalmának növeléséhez nem elegendő a weboldal. Fenn tudod tartani pozíciódat, és jelen tudsz lenni, ha bárkinek szüksége van rád, de online marketing nélkül egy idő után megáll a növekedés. A közösségi média jelenlét és az online hirdetések is forgalmad és ismertséged növeléséért felelnek. Szállodaként pedig nagy lehetőség rejlik az e-mail marketingben, már biztosan rendelkezel értékes e-mail listával, akiket aktuális ajánlataiddal és eseményeiddel megcélozhatsz.

A profi honlap a te munkádat is megkönnyíti

Ne felejtsd el azt sem, hogy neked miért lesz sokkal könnyebb dolgod egy modern weboldallal. Tudjuk, hogy akár havi szinten szükség van új képek, ételek, események és ajánlatok feltöltésére. Így tudod naprakészen tartani a honlapot, és tájékoztatni az érdeklőidet.

Ehhez pedig szükség van egy olyan modern admin felületre, amelyen az ilyen fajta módosítások gyerekjátéknak bizonyulnak. A vállalkozásod céljaihoz fejlesztett weboldalak legnagyobb előnye a könnyen átátható és kezelhető adminisztrációs felület.

Képzeld csak el, hogy milyen érzés lesz az új étlapot feltölteni! Ahelyett, hogy órákig kattintgatnál a gép előtt, néhány perc alatt letudod a munkát. Olyan lesz, mint amikor Edison szabadalmaztatta az izzólámpát, és gyertyagyújtogatás helyett egy gombnyomással világosság lett a szobában.

Készülj fel a következő időszakra úgy, hogy megkönnyíted a saját munkádat, és a vendégeid döntését is!

Ha úgy érzed, hogy a fenti szempontoknak már nem felel meg jelenlegi weboldalad, és szeretnéd felkészíteni a jövőre, tekintsd meg a lehetőségeidet! Egy korábbi cikkünkben bemutatjuk, hogy mennyibe kerülnek különböző minőségű honlapok.