Ajánlatot kérek

fws blog

Toborzás videókkal, valóban működik?

2019. január 25.
Toborzás videókkal, valóban működik?

Miért toboroznánk videóval?

A videó jelenleg a legnépszerűbb tartalomtípus. Egyre több órát töltünk el online YouTube vagy éppen Facebook Watch böngészésével, mivel nap, mint nap több millió órányi videós tartalom kerül fel ezekre a platformokra. Erről egy korábbi bejegyzésünkben is olvashatsz.

Felismervén a videókban rejlő lehetőségeket még 2018-ban mi is beszereztük a megfelelő felszerelést (kamerát, mikrofonokat, állványt) ahhoz, hogy elkezdjünk saját tartalmakat készíteni. 


2019 elején pedig, amikor elkezdtük a toborzást Irodavezetői és Webfejlesztői pozícióinkra, úgy gondoltuk, hogy kihasználnánk a videókban rejlő lehetőségeket. 

Toborzási videók forgatása és feltöltése

A Legyél Te a Feki Webstudio irodavezetője videónk forgatását január 4-én kezdtük. Első felvétel révén voltak kisebb nehézségek a beállításokkal, a vágási megoldásokkal. Miután elkészültünk vele, ahogy blogbejegyzésünkben is javasoltuk, a YouTube csatornánkra feltöltött videót beágyaztuk Karrier aloldalunk álláshirdetéseibe, így megőriztük a felhasználói élményt és a videó minőségét.

Továbbá így könnyedén megoszthattuk a videót Facebook oldalunkon, amelyen megosztások segítségével több ezer emberhez eljutott. Ami legfontosabb, hogy eljutott olyanokhoz is, akik érdeklődnek pozíció iránt és videón keresztül betekintést kaphattak vállalatunk működésébe informálódhattak pozícióval kapcsolatos lehetőségekről.

Nem álltunk le egy videónál, elkészítettük a Legyél Te a Feki Webstudio Irodavezetője sorozat 2. és 3. részét is, amelyben hasznos tippekkel, tanácsokkal próbáltuk segíteni az addigi és jövőbeli jelentkezőket. Továbbá leforgattuk a Csatlakozz hozzánk webfejlesztőként sorozatunk első és 2. felvételét is. 

A felvételek rögzítése és vágása videóról-videóra gyorsabb és könnyedebb volt. Folyamatos tanulással és fejlődéssel arra törekedünk, hogy következő videóink egyre professzionálisabbak legyenek. 

Milyen előnyöket tapasztaltunk a videós toborzásban?

Először is a videós üzenetek személyességét emeljük ki. Felvételeidben jobban meg tudod mutatni a vállalati kultúrát, a vállalkozásod által képviselt értékeket és a keresett pozícióban rejlő lehetőségeket.

Azáltal, hogy videódban betekintést nyújtasz a vállalkozásod mindennapjaiba, megosztod a jövőbeli jelentkezőkkel a filozófiáitokat, céljaitokat, olyanok fognak jelentkezni az állásra, akik beillenek a csapatodba, mert ők is hasonló értékrendszerrel rendelkeznek. 

Továbbá jelentkezőid és a célközönséged láthatják, hogy számodra fontos, hogy ki csatlakozik a vállalkozásodhoz. Az az idő, amit most szánsz videók készítésére, hosszú távon meg fog térülni. 

Ne maradj le jövőbeli videóinkról sem!  Iratkozz fel YouTube csatornánkra és ha szimpatikus, ajánld ismerőseidnek is!