Ajánlatot kérek

fws blog

Nem mennek a levelek a Gmail kliensből? Itt a megoldás!

2020. április 16.
Nem mennek a levelek a Gmail kliensből? Itt a megoldás!

Biztonságos üzleti levelezés Gmail-ből 

A Google az elmúlt években egyre nagyobb energiát fordított a biztonságos adatkezelésre weboldalakon és saját levelező kliensében is. A Google Chrome böngsző már 2018 óta látványos, nem biztonságos jelzővel illeti a honlapokat, amelyek nincsenek SSL biztonsági tanúsítvánnyal ellátva. A keresőben elfoglalt helyezésben is évről-évre fontosabb szempont lesz a honlap biztonsága. Az SSL fontosságáról további információkat itt találsz

Ezzel párhuzamban saját e-mail kliensüket is folyamatosan fejlesztik annak érdekében, hogy a felhasználók adataihoz ne férjenek hozzá illetéktelenek. Ha már próbáltál új számítógépről vagy okoseszközről belépni Gmail fiókodba, valószínűleg te is érezted már úgy, hogy alig tudsz hozzáférni saját fiókodhoz, annyi biztonsági lépésen kell áthámozni magad. 

Korábbi bejegyzésünkben kitértünk rá, hogy üzleti levelezés esetén a @gmail.com végződésű e-mailek nem sugallnak profizmust oly mértékben, mint a saját domain alapú e-mail címek. 

A Gmailről viszont akkor sem kell lemondanod, ha saját domain címes e-mail szolgáltatást használsz. Néhány beállítással felveheted a fiókod és ugyanúgy működik az e-mailezés, mintha a szolgáltató webmailjét használnád.
Az elmúlt hetekben azonban problémák merültek fel a levelek küldésével kapcsolatosan. 


Szigorítás a Gmail levelező kliensben

A Gmail április eleji frissítésének köszönhetően több olyan vállalkozás e-mailezésében jelentek meg problémák, akik Gmail klienst használtak. Ügyfeleink is fordultak hozzánk azzal, hogy nem tudnak üzleti e-mailt küldeni a Gmail levelezőből. 

A  frissítés következményeképp a Gmail számos eddig használt titkosítási protokollt elutasítja. Így olyan üzleti fiókoknál, amelyeket Gmail-ben vettek fel ügyfeleink, kimenő levelek küldése elérhetetlenné vált. 

sikertelen hitelesítés hibaüzenete a Gmail levelező kliensben
Hibaüzenet a Gmail-ben a kimenő levelek küldéséhez szükséges beállításoknál

Ez a változás jelenlegi e-mail szerverünk fiókjait érinti. Ügyfelünkként azonban nincs ok aggodalomra, mutatjuk a megoldásainkat. 



1. Levelező kliens váltása

Az egyik legkézenfekvőbb megoldás az e-mail cím beállítása egy másik levelező kliensen. A Microsoft Outlook és a Thunderbird egyelőre elfogadják a jelenlegi szerveren használt titkosítást. A legnépszerűbb levelezőszoftverekről korábban írtunk összehasonlító cikket, azt itt tudod elolvasni. A fiók felvételéhez szükséges beállítási segédletet pedig itt találod. 

Természetesen tudjuk, hogy ez nem teljes megoldás abban az esetben, ha már hozzászoktál a Gmail kliens felületéhez és szívesebben használod a Google levelezőjét, mint az Outlook-ot. Ebben az esetben a jelenlegi szerver viszont már nem nyújthat megoldást. 


2. Business Mail by fws

Professzionális üzleti levelezés szolgáltatásunk kialakítását azért kezdtük el, mert tudtuk, hogy a vállalkozásoknak modern és hosszú távon biztonságos megoldásra van szüksége.
A fejlesztés folyamán felkészültünk arra, hogy a korábban használt titkosítást a jövőben valószűnileg már nem fogadják el az e-mail kliensek. 
Ezért a Business Mail új szerverében a legkorszerűbb követelményeknek is megfelelő titkosítási protokkolt használjuk.

A Business Mail fiókok a Gmail frissítés óta is töretlenül működnek és garantáltan működni is fognak hosszú távon.
Ügyfeleinknek, akik Gmail kliensben szeretnék használni a levelezésüket, a Business Mail nyújt megoldást a továbbiakban. A szolgáltatásról még több információ található itt.