Ajánlatot kérek

fws blog

Mit teszünk weboldalad helyezéséért?

2019. szeptember 18.
Mit teszünk weboldalad helyezéséért?

Mitől függ weboldalad helyezése?

A honlapok helyezése több száz különböző tényezőtől függ. A Google folyamatosan frissíti az algoritmusát annak érdekében, hogy keresője a lehető legjobban szolgálja ki a felhasználókat és releváns találatokat jelenítsen meg. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre inkább elmondható, hogy a felhasználói élmény és a magukkal ragadó, egyedi tartalmak váltak a legfontosabb SEO tényezőkké.

A kulcsszavakra optimalizált saját szövegeket könnyebben találják meg a Google keresőbotjai a feltérképezés során. A honlapon található beágyazott YouTube videók pedig növelik az oldalon töltött időt, ami azt mutatja az algoritmusnak, hogy érdemes oda látogatókat vezetnie. 



Az 5 legfontosabb rangsorolási tényezőről írt bejegyzésünkből még többet megtudhatsz arról, mi alapján alakul ki honlapod helyezése a keresőkben. 


Miért fontos honlapod helyezése?

Tudjuk, hogy azért is döntöttél az egyedi megoldások mellett, mert szeretnéd, hogy honlapod, webshopod látogatottsága folyamatosan növekedjen és elérje a célcsoportod. Ennek az egyik legjobb módja a SEO, mivel a keresőkben elfoglalt előkelő helyezéseknek köszönhetően több felhasználó látogathatja meg oldalad. 

Azért is kiváló marketing csatorna a keresőoptimalizálás, mivel a látogatók, akik organikus keresések után jutnak el weboldaladra, már rendelkeznek a problématudattal. Gondolj csak bele! Valószínűleg te is főképp arra guglizol rá, ami érdekel, amiről szeretnél többet megtudni. 

Például: ha valaki weboldal készítésre vagy egyedi weboldal készítésre keres, akkor már nagy eséllyel tudja, hogy új honlapra van szüksége és szeretne a megoldások közül válogatni. Ezzel szemben egy plakát vagy bármilyen más hirdetési forma feladata elsősorban az lesz, hogy felébressze a problématudatot mielőtt megoldást javasolna rá. Ebből is látszik, hogy jobb helyzetben vagy, ha akkor tűnik fel honlapod, amikor már célirányosan a problémára keresnek megoldást. 


Mit teszünk egyedi weboldalad helyezéséért?

Számunkra is fontos, hogy ügyfeleinknek készített weboldalak, webshopok előkelő helyezést érjenek el a keresőkben és sikeresek legyenek. Ennek érdekében a webfejlesztési projekt során több keresőoptimalizálási beállítást elvégzünk. 


SEO modul az admin felületen

Minden átadott honlaphoz és webshophoz SEO modult építünk be, amellyel lehetőség van a menüből elérhető oldalak (pl.: Főoldal, Rólunk, Szolgáltatások,...) meta adatainak megadására. Ez azt jelenti, hogy a modulban szerkeszthető az oldal keresőben megjelenő leírása, címe és a megosztáskor megjelenő kép.

Mivel egyedi fejlesztésekről beszélünk, ügyfeleink kérésére SEO modulunk igény szerint bővíthető. Így egy webshop esetén akár az is megoldható, hogy minden termék aloldal metaadatai szerkeszthetőek legyenek. 

Amennyiben erre nincs igény ügyfeleink részéről, a rendszer automatikusan kitölti a termékoldalak metadatait (leírás, cím, termékkép). 

További információkat SEO modulunk használatáról és előnyeiről korábbi bejegyzésünkben találsz


Technikai SEO beállítások

A tartalmak, kulcsszavak és linkek mellett további fontos szempont a honlapok technikai keresőoptimalizálása. Ezt 100%-ban csapatunk végzi el ügyfeleink weboldalán a fejlesztési folyamat során. 

Mobilbarát fejlesztés

Biztosan te is hallottad már, mennyire megugrott a mobilos keresések száma az elmúlt években. Mobilunk és a Google segítségével szinte bármiről tudunk információt szerezni azonnal. Ezt a tendenciát a keresők is egyre jobban figyelembe veszik és fontos rangsorolási tényezővé vált a honlapok reszponzivitása. A fejlesztés során gondoskodunk arról, hogy az oldal a legtöbb használt okoseszközre optimalizált legyen, így megszerezze azokat a technikai SEO plusz pontokat.


Partnerünk, az Agrofil-SZMI Kft. mobilbarát weboldala


Honlap sebessége

Pontosan tudjuk, mennyire idegtépő, amikor egy weboldal lassan tölt be. Minden eltelt másodperc olyan, mintha órák mennének el. Ezért is olyan fontos honlapod sebessége. Weboldalad gyorsaságát saját, dedikált szerverünkkel, a nagyméretű képek tömörítésével és a programkód optimalizálásával érjük el. A fejlesztésnél továbbá figyelembe vesszük a Google PageSpeed Insights eredményeit is, amely a Google hivatalos technikai kritériumai alapján adja az értékelést. 


XML oldaltérkép

Az oldaltérkép a felhasználók számára szinte észrevehetetlen, de annál többet ér a Googlenek. A legnagyobb kereső botjainak munkáját nagy mértékben megkönnyíti. Ha az oldaladon van feltöltött oldaltérkép, a Google gyorsabban indexeli be és tudja alakítani ezáltal helyezésed. Honlapok indulásánál ez sokat segíthet az első indexelés felgyorsításában.

SSL tanúsítvány

Több bejegyzésünkben olvashattál már a biztonsági tanúsítvány fontosságáról. Továbbra is javasoljuk használatát nem csak az adatok biztonsága, de a keresőben elfoglalt helyezés javítása miatt is. Igény esetén csapatunk telepíti az SSL-t a weboldalhoz és már az induláskor biztonságos honlappal várhatod látogatóid. További előnyeiről olvashatsz a tanúsítványról írt cikkünkben. 


Keresőoptimalizált tartalmak régi oldalról új honlapra

Ügyfeleink gyakran érdeklődnek arról, hogyan tarthatják meg jelenlegi előkelő helyezésüket új weboldalukon. Ilyen esetekben mindig azt javasoljuk, hogy a már optimalizált egyedi szövegeket és tartalmakat mentsék le és töltsék fel az admin felületen. Egyedi fejlesztésből adódóan, úgy alakítjuk ki az admint, hogy a lehető legkönnyebben feltölthesse a releváns tartalmakat. 

Célunk, hogy egyedi admin felületünkön a tartalmak feltöltése könnyed és gyors legyen.


Támogatás a honlap átadása után

A projekt lezárását csapatunkban élesítésnek hívjuk. Ekkor adjuk át az elkészült, tartalmakkal ellátott weboldalt ügyfeleinknek. Az élesítés után az új weboldalakat felvesszük a Google Search Console rendszerébe, ezzel segítve az oldalak gyorsabb beindexelését. 

A helyezések azonban a Google frissítéseivel, technológiai változásokkal és az évek múlásával változhatnak. Lehet, hogy honlapod ma 1. helyen van egy bizonyos kifejezésre, viszont 1 évvel később már néhány hellyel lejjebb rangsorol. Ezért is fontos a tartalmak frissen tartása. 

Ha szeretnél további cikkeket olvasni a tartalmak fontosságáról, nézd meg tartalmak címkénket, ahol megtalálod összes témakörben írt bejegyzésünket!