Ajánlatot kérek

fws blog

Mennyibe kerül egy weboldal?

2020. január 20.
Mennyibe kerül egy weboldal?

Szemkápráztató design, korlátlan funkciók, könnyű kezelhetőség és nagyszerű eredmények. Te is biztosan így szeretnéd jellemezni weboldalad. Mindannyian vágyunk a minőségre, legyen szó bármilyen termékről vagy szolgáltatásról.

Ehhez a minőséghez azonban ár is tartozik. Az ár pedig továbbra is az egyik legfontosabb döntési szempont. Azt tapasztaltuk, hogy a honlapok árát különféle mítoszok övezik. Cikkünkben lerántjuk a leplet és bemutatjuk neked milyen honlapot kaphatsz pénzedért.


Céges weboldal néhány 10.000 forintból? Lehetséges?

Ahogy minden iparágban és szolgáltatásban, honlap készítésben is léteznek gyanúsan pénztárcabarát megoldások. Ez legtöbbször annyit jelent, hogy a cégből valaki szomszédjának az unokaöccse dolgozott már weboldal sablonokkal és megkérték őt, hogy kattintgassa össze a vállalkozás honlapját is.
Ilyen esetekben a legnagyobb költségek a webtárhely és a domain név lesznek.


programozó a sötétben


Tény, hogy ez a megoldás a leggyorsabb és leginkább költségkímélő, azonban ennek árnyoldala is van. Számos majdani ügyfelünk keresett már meg minket azzal, hogy kezdetekben elkészített egyszerű weboldala rengeteg fejtörést okoz neki.

Véleményeik alapján, a honlapok kezelése meglehetősen nehézkes,mivel az ilyen weboldalak a legkisebb változtatásoktól is darabjaikra hullhatnak szét. Ilyenkor a legbiztosabb az, ha az elkészített sablonhoz nem nyúlunk többé frissítés és optimalizálás céljából.

Egy induló vállalkozásnál viszont valóban nem a weboldaluk megjelenése vagy egyedi funkcióik a legfontosabb szempontok. A későbbiekben, amikor igazán beindul az üzlet, bőven lesz lehetőség a további fejlődésüket és céljaikat támogató weboldalak elkészítésére is. A 30-40.000 forint ráfordításával készült honlap ugyanis a haladó vállalkozásoknak már nem lesz elég.

Több vállalkozóval is dolgoztunk már együtt, akik első weboldalukat saját maguk készítették el WordPress, Wix vagy éppen Joomla sablonok használatával. Az ilyen honlapok valóban megfelelnek a tevékenység elkezdésekor arra a célra, hogy képviseltessék magukat az interneten. Testre szabásuk és bővítésük azonban rengeteg időt vehet igénybe, azzal pedig te is biztosan egyetértesz, hogy az amúgy is csekély szabadidődet nem a weboldal sablon szerkesztésével szeretnéd tölteni.


Amikor már mélyebben a zsebedbe kell nyúlnod

Természetesen a sablon weboldalakat is készíttetheted fejlesztőkkel, szabadúszókkal. A saját magad vagy ismerősöd által összekattintgatott honlapokkal szemben ennek a megoldásnak mindenképpen az az előnye, hogy gyorsan elkészülnek. Neked pedig nem szükséges hosszú órákat a szerkesztőfelület előtt töltened, amikor épp munkáddal is foglalkozhatnál.

Manapság szinte bárhol találhatunk olyan webeseket, akik sablon megoldások beüzemelésével foglalkoznak. Megrendelőként lehetőséged van kiválasztanod a vállalkozásod arculatához illő megjelenést és a szükséges alap funkciókat. Végeredményként pedig használható, részlegesen testre szabott honlappal gyarapodik vállalkozásod.

sablon weboldal kezelőfelülete

Sablon weboldal ára

Ha vállalkozóként sablon honlap készítés mellett döntesz, néhány 100.000 forintos költséggel mindenképpen érdemes számolnod.
Úgy gondoljuk, hogy a WordPress és hasonló sablonokkal készített honlapok elfogadható megoldást jelentenek a feltörekvő vállalkozásoknak, akiknek fontos a webes megjelenés és nincs igényük komplexebb, testre szabottabb megoldásokra.

Azonban azt tapasztaltuk megkereséseink, ügyfeleink véleményei alapján, hogy vállalkozásuk növekedésével egyre inkább azt érezték, kezdik kinőni weboldalukat. Ilyenkor legtöbbször azzal keresnek meg minket, hogy új funkcióra lenne szükség, amely támogatná értékesítésüket, további növekedésüket.Ezt viszont már nem lehet megoldani egy sablonban.

Befektetés haladó vállalkozásoknak

Gondolom a te oldalad is furdalja már, mennyibe kerülhet egy vállalkozásodra szabott weboldal. Előre szólok, pontos összeget  egyedisége miatt lehetetlen küldetés mondani. De annyit megígérhetek, hogy eláruljuk neked a nagyságrendi árat és a mögötte rejlő feladatokat.

Az eddigi megoldásokkal ellentétben, egyedi fejlesztés esetén honlapod nem előre elkészített sablon mintákból készül el, hanem egy fejlesztő csapat építi fel különböző programnyelvek és keretrendszerek használatával. 


webfejlesztő és projektmenedzser dolgoznak az egyedi weboldal készítési projekten


Az egyedi weboldal készítés viszont nem csak a technikai megvalósításban különbözik. Mi hisszük, hogy a sikeres honlap elkészítéséhez először szükséges megismernünk téged és vállalkozásod. Erre a célra több megbeszélés és konzultáció során tapasztalataink alapján tanácsot adunk a különböző megoldásokra, funkciókra.

Ez remek lehetőség döntéshozóként, vállalkozás vezetőként arra, hogy a rendelkezésre álló szakértőkkel együtt tervezhesd meg honlapod felépítését, egyedi funkcióit és alakíthasd vállalkozásod működéséhez. 

A munka során teljes csapat dolgozik a weboldal határidőre történő, hibátlan elkészítésén. Grafikus készíti el az egyedi megjelenést, webfejlesztő építi fel a honlapot a megjelenés alapján, marketinges pedig megírja a keresőoptimalizált szövegeket.

Eközben természetesen tudjuk, hogy nem hagyhatunk információ nélkül. Projektmenedzserünk folyamatosan kapcsolatban marad veled és állandó információkat kapsz a készülő honlap státuszáról.

Az egyedi fejlesztés további előnye, hogy nem ütközhetsz akadályokba. Nincsenek korlátok. A megjelenést a legkisebb részlettől kezdve lehetséges márkád arculatához igazítani. A funkciókat pedig folyamataid és értékesítési céljaid figyelembevételével kialakítani.

 A Hymer-Magyarország egyedi weboldala

Hymer Magyarország honlapjába egyedi modellkatalógust építettünk be, amellyel az érdeklődők akár 360 fokban is megtekinthetik a különböző lakóautókat.


Az egyedi weboldal fejlesztés ára

Az tény, hogy a vállalkozásodra szabott fejlesztésekhez időre van szükség. Egy webfejlesztési projekt több hónapig is tarthat, ezzel érdemes számolnod.

Az árazás nagy mértékben függ az adott projekt egyedi funkcióitól. Annyit azonban biztosan kijelenthetünk, hogy egyszerűbb, egyoldalas bemutatkozó honlapok akár már néhány 100.000 forintért is elérhetőek. 
A komplexebb megoldások, vállalati rendszerrel történő összekapcsolások, egyedi foglalórendszerek vagy termékkatalógusok beépítésével inkább a milliós nagyságrend jellemző.

Ha elsőre most úgy gondolod, hogy ez sokba kerül, hidd el nem vagy vele egyedül!

Több ügyfelünknek ez volt az első reakciója. Őszintén szólva voltak, akik az ár miatt el is utasították ajánlatunkat. Azonban az is előfordult, hogy fél, 1 évvel az ajánlat visszautasítása után visszatértek hozzánk, mert hasonló összeget költöttek közben sablon honlapuk frissítésére, optimalizálására. A sablon pedig ehhez már kevés volt és több alkalommal vált működésképtelenné, hagyván majdani ügyfeleinket weboldal nélkül akár napokig.


Sikeres vállalkozásként nem csak weboldalt vásárolsz

A közös munka nem ér véget a honlap átadásával. Bármikor fordulhatsz hozzánk marketing támogatásért vagy további fejlesztésekért. Hibák esetén (valljuk be, mi is emberek vagyunk) pedig azonnal rendelkezésre állunk. Ismerd meg korábbi bejegyzésünkből, hogy zajlanak a sikeres egyedi weboldal készítési projektek a szerződés megkötése után.