Ajánlatot kérek

fws blog

Megtudtuk mire lesz szüksége a jövő emberének

2019. szeptember 30.
Megtudtuk mire lesz szüksége a jövő emberének

Milyen konferencia a TEDx?

A világszerte ismert TED konferenciák sikerén felbuzdulva az elmúlt évtizedben egyre több független közösség kezdte el szervezni saját rendezvényét a TEDx licensz keretében. Az események fő célja, hogy az előadók olyan gondolatokat adjanak át, amelyeket érdemes terjeszteni. 

Győrben második alkalommal került megrendezésre TEDx konferencia. Az inspiráló, gondolatébresztő előadások és az ilyen rendezvények pozitív hatásai a mi figyelmünket is felkeltették. Haladó gondolkodású vállalkozásként már a kezdetek óta biztosak voltunk benne, hogy érdemes támogatni az eseményt.


2019-ben is a támogatók között volt csapatunk


A 2019-es TEDx Győr témaköre a jövő embere volt, ami az első perctől fogva nagyon megfogott bennünket.  Azt már biztosan tudod rólunk, hogy a folyamatos önfejlesztés, tanulás az egyik legfontosabb értéke csapatunknak. Úgy hisszük, hogy a jövő emberének még nagyobb szüksége lesz erre a sikerhez. Reméljük te is egyetértesz velünk!

Középpontban a jövő embere

A 2019-es témakör sikerességét mi sem támasztja alá jobban, minthogy a meghirdetett 100 db jegy mindössze 6 nap alatt elkelt. Szeptember 28-án pedig közel telt ház volt a győri Richter teremben. 



A résztvevőket belépéskor TEDx ajándékcsomag várta, majd egy-egy pohár welcome drinkkel várhatták a megnyitót. Az előadások első blokkjának központjában a sport állt. Borkai Zsolt és Gergely István olimpiai aranyérmesek a mozgás és sport fontosságát hangsúlyozták. Még ha a jövő emberének meghatározó sportja az e-sport lesz, a mozgást akkor sem szabad elfelejteni.
Ezzel a gondolattal teljes mértékben egyetértünk. Ezért is rendszeresen szervezünk aktív csapatépítőket, amikor irodán kívül valamilyen mozgásban vehetünk részt vagy új sportot próbálhatunk ki. Legutóbbi csapatépítő golfozásunkról készült videót itt nézheted meg

A mozgás a jövő generációjának is elengedhetetlen. Mi is úgy gondoljuk, hogy az e-sportok mellett továbbra is fontos szerepet játszanak a tradicionális sportok. Ennek támogatásaként több éve rendezzük meg a környékbeli települések bevonásával a Feki Webstudio focitornát 7-8 éves korosztály számára. 



 2019-es torna győztese zsinórban 4. alkalommal a fertőszentmiklósi csapat


A TEDx folytatásában Dr. Porkoláb Imre előadásából megtudtuk, hogy a digitális fejlődés, valamint ember és gép szimbiózisa milyen szerepet fog jásztani a jövő hadviselésében. A digitalizációs megoldások életünk egyre több és több szegmensében fordulnak elő, amelyet az emberiség fejlődése nem biztos, hogy egyenes arányosságban tud majd követni. Mi is egyetértünk azzal, hogy ezért is lesz a jövő emberének meghatározó a gépekkel történő együttműködés és ezáltal a közös fejlődés.

A következő szekció a hölgyeké volt. Békési Brigittától megtudtuk mi a vonzerő 3 alapvető feltétele és hogyan lehet a jövő embere vonzóbb embertársai szemében. Axente Vanessa topmodell pedig saját élettörténetén keresztül mutatta be a bátorság fontosságát. Az előadási blokkok közötti szüneteken finom falatok és italok mellett lehetőségünk volt beszélgetni az elhangzottakról akár magukkal, az előadókkal is.




A folytatásban a Floridában élő vállalkozó Dr. Varga Miklós szintén saját történetén keresztül vezette be az inspiráló gondolatot, miszerint a jövő embere a végletekig küzd a sikerért, és nem adja fel az első földre kerülés után.

A záróblokk további két előadója Dr. Hanula Barna és Cseh András DLA egyetemi oktatók voltak. Előbbi előadásában a klímavédelem lépéseiről számolt be, amely a jövőben egyik legfontosabb feladatunk lesz. Cseh András pedig építészként és oktatóként mutatta be hogyan segítheti a tér, mint például egy iskolaépület a tanulást és a kognitív folyamatok fejlődését. 


Összegzés
A színvonalas rendezvényen valóban inspiráló előadásokat hallgathattunk meg és átélhettük a TED konferenciák atmoszféráját. A jövő emberének újabb kihívásokkal kell majd megküzdenie a digitális technológia szinte megállíthatatlannak tűnő fejlődése mellett, de mi is biztosak vagyunk abban, hogy a folyamatos tanulás, a sport, a kitartás és a szorgalmas munka mindig meghozza majd az eredményét. 
Gratulálunk a 2019-es TEDx Győr szervezőinek és kurátorának, Lósz Józsefnek a sikeres rendezvényhez. Reméljük jövőre újra hasonlóan minőségi előadásokon vehetünk részt. :)