Ajánlatot kérek

fws blog

Megbízható a vállalkozásod? Ilyen tanúsítványokkal mutathatod meg mindenkinek

2020. július 20.
Megbízható a vállalkozásod? Ilyen tanúsítványokkal mutathatod meg mindenkinek

Életünk során a megbízható partnereket keressük. Magánéletünkben és munkánkban is fontos számunkra, hogy olyan személyekbe és cégekbe fektessük időnket és pénzünket, akik nem fognak egyik percről a másikra eltűnni erőforrásainkkal.

Amikor vállalkozásoddal új partnert keresel egy nagyszabású projekt kivitelezésére, neked is biztosan fontos szempont a megbízhatóság. De vajon honnan láthatod, hogy egy cég megbízható-e, amikor mindenki azt mondja magáról, hogy az?

Még jobb kérdés pedig, hogy hogyan tudnád megbízható cég vezetőjeként bizonyítani ezt az állítást vállalkozásodról? Ez a kérdés már sokakban felmerült, ezért kezdték el a cégek minősítését már több, mint egy évszázada. A jól teljesítő, pénzügyileg stabil cégek pedig különféle megbízhatósági tanúsítványokkal mutathatják be partnereiknek, hogy őket érdemes választani. Azonban vannak olyan tanúsítványok is, amelyek pont az ellentétes eredményt érik el. Lássuk mivel érdemes érvelned, mit érdemes keresned és mik azok a tanúsítványok, amiket messziről kerülj el!

Megbízható Cég tanúsítvány nem megbízható cégtől

Lehet te is találkoztál már a Megbízható Cég tanúsítvánnyal. Az egész úgy kezdődik, hogy megkeresik vállalkozásod telefonszámát majd felhívnak azzal, hogy cégedet megvizsgálták az interneten és mivel nem találtak róla negatív véleményt, jogosulttá vált az értékes, bizalomnövelő tanúsítványukra.

Ezzel sok vállalkozót megfoghatnak, akik úgy érzik, cégük valóban megbízható és könnyen lehet, hogy nincs is negatív vélemény róluk az interneten.

Ezután viszont a következő lépésben azt kérik, hogy fizess érte és postázzák is neked. Itt már lehet érezni, hogy valami nincs rendben az ügylettel.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapján dedikált aloldalon látható, hogy a Megbízható Cég tanúsítvánnyal kereskedő vállalkozás 2016-ban büntetést is kapott megtévesztő tevékenységei miatt. Az Ügyfél Vélemény Vizsgálati Központ Kft. néven működő cég nem rendelkezett egyértelmű, írásba foglalt kritériumokkal a tanúsítványról, valamint vizsgálatuk kiterjedtségéről.

Ha ilyen céllal keresnék meg vállalkozásod, a tanúsítvány vásárlása előtt te is győződj meg arról, hogy a megbízható tanúsítványt áruló cég valóban megbízható-e! A következőkben bemutatunk kettő valóban hiteles tanúsítványt.

Megbízhatóságod hiteles tanúsítványai

HVG & Céginformáció.hu "Ajánlott cég" tanúsítványa

A Céginformáció.hu Kft. már több évtizede foglalkozik vállalkozások minősítésével. Ehhez rendelkezésükre állnak pénzügyi adatok és cégadatok a negatív vagy pozitív eseményekről. Adatbázisuk alapján azon dolgoznak, hogy előre jelezzék a fizetésképtelenség valószínűségét egyes cégeknél, ezzel segítve a vállalkozásokat megbízható partnerek keresésében.

A minősítésben olyan negatív eseményeket figyelnek, mint bírósági végrehajtó intézkedések vagy ÁFA fizetés elmulasztása. Bronz tanúsítványukban részesülő cégekről el lehet mondani, hogy a fizetésképtelenség és a bedőlés valószínűsége lényegesen alacsonyabb, mint az azzal nem rendelkező cégeknél.

Kép betöltése...
Webfejlesztő vállalkozásunk is megkapta a Céginformáció bronz tanúsítványát

A Céginformáció tanúsítványa tehát valóban pénzügyi stabilitást és megbízhatóságot mutathat partnereidnek. A weboldaladon és vállalkozásod céginformációs oldalán is használható jelvényt akkor kapja meg céged, ha az elmúlt 3 évben semmilyen negatív adat sem jelent meg róla a cégközlönyben vagy a NAV weboldalán. Emellett érdemes még megemlíteni, hogy a tanúsítványuk díjmentes.

Bisnode AAA tanúsítvány

Ha úgy érzed, hogy biztosan van még olyan prémium elismerés, amelyben kizárólag a legmegbízhatóbb cégek részesülhetnek, akkor nem csalnak megérzéseid.

A Bisnode AAA tanúsítványával 1000 cégből mindössze 6 rendelkezik hazánkban. Ez az elismerés azonban nem díjmentes. A legmegbízhatóbb 1%-ba kerüléshez amellett, hogy megfelel vállalkozásod a részletes kritériumoknak, közel 100.000 Ft-os díjjal is számolnod kell.

Miért jelentős elismerés a Bisnode tanúsítványa?

A Bisnode csoport Európa egyik vezető üzleti információszolgáltatója. 1908 óta foglalkoznak vállalkozások minősítésével és stabilitásuk előrejelzésével adataik alapján. Minősítésük alapjául szolgálnak olyan szervek adatai, mint az Igazságügyi Minisztérium és a NAV, valamint pénzügyi kimutatások, mérlegadatok. Így állapítják meg a vállalkozások pénzügyi stabilitásának mértékét.

A pénzügyi szempontok mellett nagy hangsúlyt fektetnek a szervezet demográfiai adataira, azaz a cég életkorára, tevékenységére és méretére. Ezen információk alapján nem csak vállalkozásod jelenlegi állapotát, de jövőbeli stabilitását is képesek nagy valószínűséggel megállapítani.

A tanúsítványaikat ezen adatok alapján 3 minősítésben hozták létre. Az A tanúsítvánnyal rendelkező cégek már garantáltan kiváló pénzügyi stabilitással rendelkeznek, a következő szinten található AA tanúsítványt már kizárólag olyan vállalkozások kaphatják meg, akikkel az üzleti kapcsolat nagyon alacsony pénzügyi kockázattal jár. AAA tanúsítványuk, a legmagasabb fokozat, pedig azt mutatja, hogy a vállalkozás Magyarország legmegbízhatóbb cégei közé tartozik.

Büszkék vagyunk erre az elismerésre

Nagy örömmel tájékoztatunk arról, hogy csapatunk 2020. július 10-én megkapta a Bisnode AAA tanúsítványát. Megtisztelve érezzük magunkat, hogy a HVG & Céginformáció és a Győri Kereskedelmi és Iparkamara ajánlása után a Bisnode elismérését is megkaptuk a 2020-as évben.

Kép betöltése...
Webfejlesztő csapatunk 2020-ban megkapta a Bisnode AAA tanúsítványá

Célunk, hogy partnereinknek és megrendelőinknek ne kelljen aggódniuk projektjeik, pénzük biztonságáért és a továbbiakban is tudják, hogy a megbízható fejlesztő csapatot választották.