Ajánlatot kérek

fws blog

Honlapod nem válhat igazán profivá SSL nélkül!

2017. június 28.
Honlapod nem válhat igazán profivá SSL nélkül!

Az adatok biztonsága a legfontosabb

Napjainkban egyre több hírt hallhatunk adatlopásokról, különféle vírusokról, csalásokról. Az ilyen támadások mögött álló bűnözők célja, hogy megszerezzék vállalkozások vagy állami intézmények, akár kórházak adatait és rendszerük helyreállításáért óriási díjakat kérjenek. 

Azon kívül, hogy adataidat örökre elveszítheted, még egyéb komoly károkat is okozhatnak a hasonlóan rosszindulatú internetes vírusok, csalások. Például csökken ügyfeleid bizalma, nőhet a honlapról elkattintók száma vagy csökkenhet az oldal látogatottsága. Emiatt a jövőben a Google kereső is hátrébb rangsorolja majd honlapod. 


Hogyan lesz biztonságosabb honlapod az SSL tanúsítvány telepítése után?


SSL telepítése után a honlapod/webáruházad és a látogatók közötti adatforgalom titkosított csatornákon keresztül történik, ezért az arra nem jogosultak nem férnek hozzá az adatokhoz. 

Kiemelt jelentősége van ennek, ha a weboldalon adatokat kérsz látogatóidtól: (pl.: hírlevél feliratkozás, szobafoglalás, regisztráció, vásárlás, stb.). Az így megadott adatok (nevek, címek, telefonszámok, bankkártya adatok, stb.) biztonságos útvonalon közlekednek. 

A Webstudioban készülő dinamikus weboldalakat olyan tartalomkezelő felülettel látjuk el, ahova a megfelelő jogosultsággal lehet belépni. Ez egy név/jelszó párost jelent, melynek megadása szintén biztonsági kockázat SSL tanúsítvány nélkül. 

A te weboldalad biztonságos?


Az úgynevezett http protokollt használó honlapok azok, amelyek nincsenek biztonsági tanúsítvánnyal ellátva. Az ilyen oldalaknál a Google Chrome felületén az alábbi figyelmeztetést láthatjuk. 



Ha ezt látnád egy honlapon, bizalommal adnád meg adataid?

Valószínűleg nem, ezért is készítette a Google ezt a figyelmeztetést böngészőjében.
Miközben a biztonságos, tanúsítvánnyal ellátott https protokollt használó honlapoknál ezt látják a felhasználók:


A Google kezdeményezése a biztonságosabb böngészésért kiváló eredményeket hozott. A tanúsítvánnyal ellátott honlapok száma folyamatosan növekszik. Jelenleg a Chrome böngészőben betöltött honlapok 84,2%-a rendelkezik biztonsági tanúsítvánnyal. Ez a szám 2015-ben még 40% volt. 

Forrás: https://hostingtribunal.com/blog/ssl-stats/


Mit ad az SSL tanúsítvány a biztonságon kívül? 

  • Azáltal, hogy honlapod látogatója biztonságban érzi adatait, javul a felhasználói élmény
  • Látogatóid bizalma növekszik, mert látják, hogy adataik védelme fontos számodra
  • 2014 óta Google rangsorolási tényező honlapod biztonsága, így jobb helyezést érhetsz el
  • Minőséget sugall


Ezért is javasoljuk, hogy lásd el honlapod modern, biztonságos titkosítást alkalmazó megoldással. 


Törekedj a biztonságra! SSL tanúsítvány igénylésével keresd Szakács Dávid kollégánkat a szakacs.david@fws.hu e-mail címen.