Ajánlatot kérek

fws blog

Hogyan válassz webtárhelyet?

2018. november 20.
Hogyan válassz webtárhelyet?

Egy új weboldal elkészítésénél a felület megtervezése, személyre szabása és domain név választása mellett állandó kérdés az új honlap tárhelye. Több lehetőséged is van kiválasztani, hogy milyen webtárhelyet szeretnél. Szolgáltatók által kínált külső tárhelyeket akár pár ezer forintért is vásárolhatsz. Választhatsz dedikált szervert is, amelyen csakis saját weboldalad adatai találhatók meg. Vagy dönthetsz saját, garanciális webtárhely opciónk mellett. A következőkben bemutatjuk mindegyiket.

Külső webtárhelyek

Külső tárhelyek alatt azt értjük, hogy a weboldaladnak és levelezésednek használt webtárhelyet nem tőlünk, hanem egy másik szolgáltatótól vásárolod.  Az évek során több ügyfelünk is volt, akik külső tárhely használata mellett döntöttek. Mi ez esetben is teljes körű működési garanciát vállalunk az elkészült weboldalra.

Ilyen tárhelyekhez alacsony áron hozzájuthatsz, azonban ez nem mindig a legbiztosabb megoldás. Az a tapasztalatunk, hogy hiba esetén a tárhelyet adó szerver üzemeltetője és a webes felület készítője is a másik féltől várja, hogy felelősséget vállaljon. Emiatt a probléma hosszabb időre elhúzódhat. Keletkezik egy "egymásra mutogatás" a szakértők között, hogy a szerverrel adódott probléma vagy a weboldal hibás.

Ezt sajnos tapasztalatból állíthatjuk, volt benne részünk, hogy egyszerűen nem tudtunk együtt dolgozni az ügyfél által kiválasztott (sok esetben nagyon olcsó) tárhelyszolgáltatóval és bizony többe került az olcsó tárhelyhez igazítani a professzionális weboldalt, mintha ügyfelünk az általunk kínált webtárhelyet választotta volna. Ezért is álltunk át mára szinte 100%-ban saját üzemeltetésű szerverekre.

Továbbá bármilyen probléma esetén, a javítással és a szakértői óradíjakkal együtt egy külső tárhely költsége könnyen megsokszorozódhat.  

Dedikált szervereket főképp nagyobb vállalkozások számára ajánljuk, akik adataikat szeretnék szeparáltan, egy számukra kialakított és testre szabott szerveren tárolni.


Saját webtárhelyünk

Először is a megbízhatóságot szeretnénk kiemelni. Több, mint 10 éve saját szerverekkel szolgáljuk ki megbízóink honlapjait.  A szerverek a Victor Hugo utca 11-15 szerverparkban találhatók és többszörösen redundáns (hibatűrő) cseretápegységgel ellátottak. 

Az adatokról rendszeres biztonsági mentések készülnek, amelyek több hétre, hónapra elérhetők, amennyiben erre szükség van. Ezenkívül a mentések földrajzilag több ponton történnek, különös technikai kár (pl. tűzvész) védelmére. Bármely gond esetén mi vállaljuk a felelősséget a tárhely és a weboldal iránt is.

Mivel nem sablonokkal dolgozunk, az egyedi fejlesztéseknél mindig a célnak megfelelő eszközt választjuk. Saját szervereink esetén rugalmas webtárhely lehetőségeinknek köszönhetően könnyen tudjuk ügyfeleink egyedi igényeihez igazítani a projektet. A szervereket tökéletesen optimalizáltuk saját belső folyamatainkhoz, rendszerünkhöz. Így ügyfeleink számára egyedi weboldalak fejlesztése gyorsabb és gördülékenyebb.  Külső webhoszting esetén viszont előfordulhat, hogy a korlátozott hozzáférés miatt nehezebben biztosítható az elvárt, professzionális minőség.

Összegzés
Egy új weboldal elkészítésénél teljes körű szolgáltatásunk része a biztonságos, jó teljesítményű webtárhely biztosítása, amely az év minden napján rendelkezésre áll és rugalmasan alkalmazkodik ügyfeleink igényeihez. Csapatunk a megfelelő tárhely csomag kiválasztásában is szívesen segít. Ha szeretnéd részletesen átnézni mit tartalmaznak webtárhely csomagjaink, itt megnézheted.