Ajánlatot kérek

fws blog

Hogyan lehet kiemelkedő videótartalom a weboldaladon?

2019. január 24.
Hogyan lehet kiemelkedő videótartalom a weboldaladon?

Videók feltöltése saját oldaladra

Többször fordultak már hozzánk ügyfeleink azzal a kéréssel, hogy weboldalukra úgy töltsük fel a videókat, mint ahogy azt képekkel, vagy szövegekkel tennénk. Ezt az opciót azonban nem ajánljuk. Egy jobb minőségben, HD-ben vagy 4K-ban elkészített professzionális videó mérete akár hússzorosa is lehet egy hasonló minőségű kép méretének. Ez nem csak azt jelenti, hogy sokkal több webtárhely kapacitásra lesz szükséged, hanem a videók betöltése is tovább fog tartani. Gyengébb internetkapcsolat esetén pedig lefagyásokhoz, akadozó videólejátszáshoz vezethet, ami nagy mértékben rontja a felhasználói élményt. 

De akkor hogyan tudod kihasználni az igényes, minőségi videóidat, ha nem töltheted fel weboldaladra? 

A válasz a YouTube.


A YouTube megállíthatatlan előretörése

A 2005-ben alapított, majd egy évvel később Google által felvásárolt videómegosztó felület az elmúlt években globálisan a harmadik leglátogatottabb oldallá nőtte ki magát (Google és a Facebook előzik meg). Ez annak is köszönhető, hogy a felhasználók percenként 400 órányi videót töltenek fel világszerte.  Ennek ellenére még kevesen használják vállalkozásuk marketing céljainak elérésére.

Pedig a fiók létrehozása egyszerű, miután már rendelkezel Google fiókkal, pár kattintás után készen is áll a saját, testreszabható YouTube csatornád. A YouTube azonban sokkal több lehetőség kínál. Feltöltött videóidat beágyazhatod, megoszthatod akár weboldaladon is. 

Honlapon beágyazott videók előnyei

Miután feltöltötted videóidat a YouTube felületére, a videóhoz vezető URL-t könnyedén ki lehet másolni és beágyazni a weboldalon vagy megosztani bármely közösségi média platformon. A beágyazás ez esetben azt jelenti, hogy a videó megtekinthető az URL beillesztésének helyén, azaz a weblapodon, miközben a videód a YouTube tárhelyén van, nem a sajátodon. Így nem lassítja saját honlapod betöltését és a felbontás képes az internetkapcsolathoz alakulni, hogy elkerülje az akadozó, lassú lejátszást. Látogatóid élménye oldaladon zavartalan lesz és sokkal több időt fognak eltölteni honlapodon, miközben videóidat nézik.  

Feki Webstudio YouTube csatorna

2019 januárjával mi is aktívan belevágtunk videós tartalmak készítésébe. Első videósorozatunkban Irodavezetői álláslehetőségünkhöz forgattunk több felvételt, hogy ezzel is tisztább képet adjunk a jelentkezőknek a vállalati kultúránkról és a pozíció fontosságáról. A videók Karrier aloldalunkon történő megosztására mi is a beágyazás mellett döntöttünk. 


A beágyazott videó oldalunkon zavartalan felhasználó élményt biztosít.


YouTube csatornánkon a jövőben további hasznos és érdekes tartalmakat találhattok majd weboldalak optimalizálásáról, csapatunk mindennapjairól és álláslehetőségeinkről. Ne maradj le róluk, iratkozz fel Te is! 

Összegzés

A videós tartalmak fellendülése egyre inkább eléri Magyarországot is. Oldalaink látogatóinak figyelmét nem csak képekkel, színvonalas tartalommal, hanem minőségi, szakmai videóinkkal is megragadhatjuk. Ennek pedig a legjobb módja a videómegosztó portálokról beágyazott videók használata. A nálunk fejlesztett és megújított honlapoknál mindig a videók beágyazását ajánljuk, és a kivitelezésben is segítünk.