Ajánlatot kérek

fws blog

Flash engedélyezése a weboldalakon

2017. december 7.
Flash engedélyezése a weboldalakon

Frissítés: 2021-re a Flash Player végleg megszűnt, az ezzel kapcsolatos teendőkről részletesen cikkünkben olvashatsz.

Régebben készített weboldalaink admin felületén használtunk Flash alapú kiegészítőt, mely segítette egyszerre több fájl feltöltését. Azonban a böngészők idővel ezt elkezdték tiltani és egyre több régebbi ügyfelünknek jelent problémát az ezzel kapcsolatos használat.

Firefox böngészőben

Firefox régebbi verziói még figyelmeztettek a blokkolásra egy kisebb popup ablakban, de mára már ezt sem teszik meg. Csupán egy kis szürke figyelmeztető ablak jelenik meg. Kisebb felületen ennek csak egy részét láthatjuk ezért a felirat nem mindig látszik.


Az engedélyezéshez kattintsunk a szürke részre, majd a következő popup ablakban az "Engedélyezés és megjegyzés" gombra.

Ugyanezt az ablakot akkor is előhozhatjuk, ha az URL sáv előtti kis "LEGO kockára" kattintunk.

Ha nincs Flash telepítve

A Firefoxban nincs beépítve a Flash alapból, ezért előfordul, hogy nem is volt telepítve korábban ez a bővítmény. Ekkor nem tapasztaljuk a fenti "szürke jelzést".

A bővítmény telepítéséhez kattints a következő linkre vagy a képre:
https://get.adobe.com/flashplayer/


Tipp:
A pipákra érdemes figyelni, mert azok további programokat is telepítenek. Ha ezt nem szeretnéd, akkor vedd ki a pipákat.


Chrome böngészőben

Chromeban sajnos legtöbbször jele sincs a tiltásnak, ezért ha a Flash tartalom nem jelenik meg, akkor a következőket szükséges tenned:

  • kattints az internetcímtől balra található (i) ikonra
  • a megjelenő ablakban keresd meg a Webhelybeállítások sort majd kattints rá


  • a beugró ablakban a Flash sor lenyíló fülénél válaszd ki az engedélyezéstMicrosoft Edge böngészőben

A Microsoft legújabb böngészőjében is alapból tiltásra kerül már a Flash. Hasonló módon lehet engedélyezni mint Firefoxban.

Itt szürke "puzzle" ikonnal jelzi a Flash tartalom helyét a böngésző, melyre kattintva a lenyíló ablakban lehet engedélyezni. Valamint a már jól ismert URL sáv előtti (i) ikonra kattintva is ugyanez elvégezhető két kattintással.Ezen műveletek elvégzése után a meglátogatott weboldalon a jövőben mindig meg fog jelenni a Flash tartalom.


Megjegyzés

Az Adobe 2020 végén megszünteti a Flash támogatását. Csak megbízható webhelyeken engedélyezze a futtatását. Rendszeresen fedeznek fel biztonsági réseket az Adobe Flash Player programban.