Ajánlatot kérek

fws blog

Egyedi weboldal a sikeres márka stílusához igazítva

2021. május 21.
Egyedi weboldal a sikeres márka stílusához igazítva

Miért van szüksége a már sikeres vállalkozásoknak is profi weboldalra? Pont azért, hogy továbbra is sikeresek maradjanak. Napjainkban már nem lehet szemet hunyni az online világ térnyerése felett, és minden elismert vállalatnak gondoskodnia kell arról, hogy egy olyan honlapot közvetítsen célközönségének, amellyel megtarthatja, és tovább növelheti státuszát.

Mindezt sokféle módon teljesítheti, de korántsem biztos, hogy megfelelően. Könnyen lehet, hogy az oldalon minden szükséges információt megtalál a felhasználó, végig tudja nézni a kínálatot, mégis a felület használata közben teljesen fals képet alakít ki magában a vállalatról.

Mi lehet ennek az oka? A közlés módja. Rendkívül fontos az, hogy teljes mértékben céged arculatához igazodjon a honlapod, hiszen így tudsz szavak nélkül kommunikálni. Mindössze 50 milliszekundum (tehát 0,05 másodperc!) alatt véleményt tud alkotni a felhasználó weboldaladról, és az emberek 75 százaléka a webdesign alapján hoz döntést a vállalatok megbízhatóságával és hitelességével kapcsolatban.

Hiába rendelkezel minden szükséges tartalommal és aloldallal, ha azok nem felelnek meg céged profiljának, és rossz benyomást keltenek a felhasználóban.

Elismert státuszhoz méltó weboldal

Ezzel szembesült a Laguna Lakástextil Kft. is. Weboldaluk nem tudott lépést tartani a cég fejlődésével, és elmaradt az évek során kiépített státuszuktól. Nem tudta tükrözni az általuk képviselt színvonalat sem a stílus, sem a felhasználói élmény tekintetében.

Hogy te is jobban megértsd, bemutatnánk ügyfelünket pár sorban.

Több, mint 25 éve foglalkozik függönyök, dekoranyagok és kiegészítők forgalmazásával. A magyar családi vállalkozás a mai napig klasszikus nagykereskedésként működik, 1994-es alapítása óta azonban elismert nemzetközi szereplővé nőtte ki magát az iparágban. Csaknem 30 országban látja el a szaküzleteket prémium minőségű anyagokkal, és folyamatosan lépést tart a legújabb trendekkel. Mi több, megteremtésükben is részt vállal.

Kép betöltése...
A Laguna által forgalmazott prémium anyagok inspirációs képei
Láthatod, hogy egy ilyen piaci helyzetben levő és ilyen értékeket képviselő vállalat nem engedheti meg magának, hogy weboldala rontson a megítélésén.

Az egyedi weboldal fejlesztés első nehézsége: a termékfeltöltés

A cél tehát adott: alakítsunk ki egy olyan weboldalt, amin ügyfelünk büszkén kommunikál partnereivel, és egyértelműen közvetíti a számára legfontosabb értékeket: az eleganciát, naprakészséget, a trendekhez igazodó stílust és a magas minőséget.

Ahhoz, hogy mi is teljes képet kapjuk a Laguna elképzeléseiről, szükség volt az alapos tervezési folyamatra. Már elsőre könnyen megfogható volt, hogy milyen irányba szeretnének elmozdulni, amelyet nagyban elősegített a teljes szakmai konzultáció.

“Személy szerint én nagyon meg voltam elégedve a konzultációval, és szerintem szükség is van rá. Itt már az elején eldől sok minden mindkét fél számára, és könnyebbé teszi a felkészülést a konkrét munkára.”

Komáromi Anikó, tulajdonos

Részletesen átbeszéltük, hogy milyen stílusjegyeket szeretnének megjeleníteni a weboldalon, milyen funkciókat építenének bele, és milyen egyéb tényezőket tartanak fontosnak. Ezek közé tartozott a könnyen kezelhetőség, áttekinthető termékkatalógus és egyszerű adminisztrációs felület.

Az első nagyobb kérdés a termékfeltöltéssel kapcsolatban merült fel. Át kellett gondolnunk, hogy a régi oldalon szereplő terméklistát hogyan lehetne a legegyszerűbben áthelyezni az új felületre. Ügyfelünkkel közösen végül az egyszeri importálási funkció mellett döntöttünk. Ennek értelmében egy külső .xls állomány kialakítására volt szükség, amelybe minden szükséges termékadat bekerült.

Bár partnerünk a kialakítással kapcsolatban konkrét elképzelésekkel érkezett, sokakhoz hasonlóan váratlanul érte, hogy mennyi időt igényel a termékfeltöltés folyamata. Többször egyeztettünk ezzel kapcsolatban, együtt kiküszöböltük a váratlan helyzetet, és ügyfelünk is teljes erőbedobással látott neki a munka rá eső részének.

Egy blogbejegyzést is készítettünk a témával kapcsolatban, hogy jövőbeli ügyfeleink számba tudják venni lehetőségeiket, és jobban fel tudjanak készülni a feladatra.

A prémium honlap fejlesztési folyamatának lépései

Kép betöltése...
Az egyedi weboldalfejlesztési projekt idővonala
Az admin felületet már a projekt elején elkészítettük, így ügyfelünk meg tudott vele ismerkedni. Fontos volt számára, hogy könnyen és problémamentesen tudja kezelni, ezért ennek igyekeztünk eleget tenni. Alig merültek fel kérdések, csak a termékek paramétereivel és a szűrőkkel kapcsolatban volt még szükség néhány módosításra.

A honlap design elemeivel kapcsolatban egyből ráéreztünk arra, hogy milyen stílus áll legközelebb a Lagunához. A cél kiemelkedően látványos és modern weboldal volt, ezzel kapcsolatban kaptunk elképzeléseket. Több tervet is készítettünk házon belül, melyek közül nekünk egy kifejezetten tetszett. Mi sem mutatja jobban, hogy mennyire egy hullámhosszon voltunk, mint az, hogy ügyfelünk is egyértelműen azt a megjelenést választotta.

Kép betöltése...
A két design terv közül végül mindketten a bal oldalira szavaztunk
Az arculat elkészülte után nekiláttunk a teljes weboldal fejlesztésének. Zökkenőmentesen tudtunk haladni, ebben a szakaszban is apróbb változtatásokra került sor az eredeti tervekhez képest. Eredetelig 8 különböző nyelven szerettük volna elindítani az oldalt, azonban hamar kiderült, hogy ügyfelünknek nem lesz kapacitása a fordításra. Így induláskor a magyar mellett az angol és a német nyelvű változat volt elérhető, és ezekhez fokozatosan csatlakoznak majd a további tervezett országok.

A teljes fejlesztési folyamatról elmondható, hogy rendkívül gördülékenyen tudtunk haladni. Ügyfelünk mindig rendelkezésünkre állt, gyorsan reagált kérdéseinkre, és visszajelzéseket is rendszeresen és időben küldött számunkra. Annak ellenére, hogy a végcél ki volt tűzve, útközben több gyors változtatásra volt szükség, melyek mindkét fél oldaláról rugalmasságot igényeltek.

Éppen ezért remekül tudtuk tartani az előre meghatározott időpontokat is, ha pedig esetleges csúszás merült fel, azt már előzetesen fel tudtuk mérni, és időben tudtunk reagálni. Mindehhez elengedhetetlen volt ügyfelünk folyamatos rendelkezésre állása, az állandó e-mailes, sürgős esetekben telefonos kapcsolattartás.

“Külön kiemelném Polgár Péter projektvezető problémamegoldó képességét és mindig pozitív hozzáállását, ami végig kísérte a munkafolyamatunkat és aminek köszönhetően gördülékenyen haladt a megvalósítás akkor is, amikor nem várt feladatok vagy nehézségek adódtak.”

Komáromi Anikó, tulajdonos

Összességében a Laguna Lakástextil Kft. egyedi weboldalának fejlesztése példaértékű projekt volt, és reméljük, hogy a jövőben is ilyen ütemben tudjuk végezni a munkánkat. A végeredmény tükrözi a felek elköteleződését és energiabefektetését.

Kép betöltése...
Az elkészült weboldal kezdőlapját láthatod, a képre kattintva pedig megnézheted az egészet!

Olyan honlapot tudtunk átadni ügyfelünknek, amire büszke lehet, és amely teljes mértékben a vállalat értékeit kommunikálja. Felhasználói már az első pillantásra azt fogják gondolni, hogy ez bizony egy prémium minőséget képviselő cég, amely az elegancia és a stílus jegyében végzi tevékenységét.

“Hosszú ideje terveztük már honlapunk megújítását mikor rátaláltunk az FWS csapatára. Egy modern, átlátható és jól kezelhető honlapot szerettünk volna létrehozni, ami nem egyszerű olyan esetben mint a miénk, mikor is a cégnek több mint 2000 féle terméke van és nyolc nyelven működő oldalt képzelt el. Szerencsénkre ez nem ijesztette meg a fejlesztőket és a közös munka eredményeként letisztult, funkcionális és a cégünket jól reprezentáló honlapot hoztak létre.”

Komáromi Anikó, tulajdonos