Ajánlatot kérek

fws blog

Egyedi webfejlesztés eredményei a mezőgazdaságban

2020. június 10.
Egyedi webfejlesztés eredményei a mezőgazdaságban

A digitalizáció és online jelenlét fontossága ma már minden iparágban tagadhatatlan. A fitness kiegészítők, ruházatok és elektronikus eszközök mellett keresések milliói futnak le megoldások és partnerek után kutatva olyan ágazatokban, mint az építőipar, gépipar vagy a mezőgazdaság.  

Ezen keresések eredményeire pedig mezőgazdasági vállalkozások tucatjait hozza fel a Google kereső. De mi történik a kattintás után?


1. Örömmel végignézik a honlap tartalmait, végül ajánlatot kérnek vagy vásárolnak

Az álom forgatókönyv. Amikor honlapod az év 365 napján 0/24-ben értékesítőként és oktatóként dolgozik neked. A modern, mobilbarát megjelenés, gyors oldalbetöltés és a könnyen kezelhető adminból folyamatosan frissíthető szakmai tartalmak együttese minden ágazatban meghozzák az elvárt eredményeket. Mindez kiegészülve a tudattal, hogy a weblap mögött fejlesztőcsapat áll, akikre mindig számíthatsz és garantáltan megértenek, rendelkezésedre állnak. Tudnál többet kívánni online jelenlétedtől?


2. 6 másodperces töltőképernyő után becsukják az oldalt, majd megnézik a konkurenciát

Tudjuk, ez elég túlzásnak hangzik. Valójában az is. Nyilvánvalóan a legtöbb vállalkozás weboldala gyorsabban megjelenik és nem küldi át az érdeklődőket a konkurenciához. De azt is tudjuk, hogy rengetegen panaszkodnak a lassúságra, mobilbarát megjelenés hiányára, a nehézkes feltöltésre és az elérhetetlen fejlesztőkre. Ügyfelünk, az Agrofil-SZMI Kft. is hasonló okok miatt kereste fel csapatunkat 2018 májusában.

Az Agrofil-SZMI küldetése kutatások és kísérletek alapján pontos adatokkal alátámasztható tápanyagvisszapótlási és növénytermesztési szaktanácsadást nyújtani partnereinek fenntartható, a mai idők kihívásainak megfelelő gazdálkodási tapasztalataikkal.

A kutatás-fejlesztési tevékenységük során nagy hangsúlyt fektetnek az agrár digitalizációba és a precíziós gazdálkodás megoldásainak használatába. Számukra a mért, pontos adatok a legfontosabbak.


Talajmintavétel és tápanyag tanácsadás a hellyszínen


Ez a hozzáállás jellemzi a vállalkozást marketingjükben is. A legnagyobb magyar mezőgazdasági szaklapokban történő megjelenések mellett évről-évre egyre nagyobb hangsúlyt fektettek az online marketing eszközök használatára. Ennek pedig fő oka az online marketing mérhetősége.

2019-ben 3. alkalommal rendezték meg nagyszabású rendezvényüket, az AgroFIELD Akadémia Konferenciát. Az esemény jelentkező felületét pedig már online szerették volna kezelni. Ekkor keresték meg csapatunkat.


Egyszerű kampány oldal a nagyobb befektetés előtt

Rendeltél már parfümmintát, vagy próbáltál ki 7 napos demo verziót egy szoftverből?

Ezek az alkalmanként akár ingyen, de minden esetben könnyebben hozzáférhető termékek azt a célt szolgálják, hogy vásárlóként csökkentsék az érzékelt kockázatot. A pár száz forintos minta után pontosan tudod majd, szükséged van-e a több tízezer forintos parfümre, a 7 napos próbaverzió után pedig el tudod dönteni, érdemes-e előfizetned az adott szoftverre.

A kockázatokat így minimalizáltad azzal, hogy a nagyobb befektetés előtt egy kisebb összeget költöttél.

A folyamat lehet hasonló a weboldalaknál is. Egyedi webdesignnal, szövegezéssel és funkciókkal ellátott honlapoknál, garantált fejlesztői rendelkezésre állással már milliós nagyságrenddel érdemes számolni. Ekkor, ha még nem vagy biztos a teljes webáruház vagy bemutatkozó honlap elkészítésében, egy kampányod landing oldala remek próbamunka lehet.

Az Agrofil-SZMI Kft. is ezen az úton indult el velünk. III. AgroFIELD Akadémia Konferenciájuk kampány oldalának fejlesztésével bízták meg csapatunkat.

A landing oldal grafikai tervezéséről és felépítéséről 2018. novemberében állapodtunk meg. A kampány indításának céldátuma azonban december 6 volt, így mindössze két hét állt rendelkezésünkre.

Első körben több grafikai megjelenést készítettünk, amelyekből ügyfelünk kiválaszthatta az igényeinek leginkább megfelelőt. A grafika alapján fejlesztőnk felépítette a kampány oldalát úgy, hogy a jelentkezések közvetlenül az Agrofil SZMI Kft. kollégáihoz érkezzenek. Így a beérkezett regisztrációkat könnyedén tudták rendszerezni.

A két hét alatt megtervezett és lefejlesztett landoló oldal egy olyan kisebb befektetés volt, amely meggyőzte ügyfelünket, hogy a vállalkozást bemutató honlapjuk is biztos kezekben lehet.


Így készül egy mezőgazdasági bemutatkozó oldal

Ügyfelünk bemutatkozó oldalának meghatározó szerepe van a vállalkozás marketingjében. Mezőgazdasági kutatásaikról, a rendezvényekről és a szakmát érintő friss problémákról rendszeresen közölnek tartalmakat. Amellett, hogy a precíziós gazdálkodás témakörében írt bejegyzéseik folyamatosan jelennek meg a legnagyobb olvasottságú agrár napilapokban, tudatosan kezdtek el publikálni az online felületeken is.

A honlapnál ezért fontos szempont volt, hogy az adminisztrációs felületet könnyedén tudják kezelni és a cikkek formázása, valamint publikálása a lehető legkevesebb időt vegye el munkájukból.

Ami kiemelten fontos volt még ügyfelünknek: a honlap reszponzivitása. Korábbi weboldaluk nem volt mobilbarát, amely miatt nagyszámú látogatótól eshettek el. Az új weboldalakon természetesen már alapvető a különböző méretű okos eszközökre elkészített megjelenés.


“Láttuk mi is a trendeket, hogy bizonyos generációknál abszolút előtérbe került a mobiltelefon használat. Nálunk ez nagy elmaradás volt, hogy honlapunk nem volt erre optimalizálva.

Lajos Mihály, ügyvezető igazgató, Agrofil-SZMI Kft.


A weboldal grafikai megjelenésének elkészítésénél nagy előnyben voltunk, mivel már megvolt a közös hang a landing oldal után. Pontosan tudtuk, mire lesz szüksége ügyfelünknek.

Így a kész webdesignt egy héttel a szerződéskötés után már mutathattuk is ügyfelünknek. A megbeszélésen néhány kisebb módosításban egyeztünk meg, amelyek után azonnal el is kezdődhetett a weboldal fejlesztése.

Tárgyalás az Agrofil-SZMI Kft. egyedi weboldal készítési projekttel kapcsolatosanDávid kollégánk az új honlap funkcióit tárgyalja át ügyfelünk képviseletével

A vállalkozások szolgáltatásait bemutató honlapoknál kiemelten fontos az adminisztrációs háttérfelület egyszerű és gyors kezelése. A tartalomszerkesztőben a webfejlesztő csapat támogatása nélkül is bármikor szerkeszthetik szolgáltatásaikat, új bejegyzéseket hozhatnak létre és képeket, videókat tölthetnek fel.

Mindezt 100% biztonságos felületen, amelyről minden nap az előző 30 napra visszamenőleg biztonsági mentés készül.

Az elkészült adminisztratív felületet követően fejlesztőnk nekilátott a front-end programozásának, amely során a webdesign életre kelt animációk, képek és szövegek formájában.

Egy mezőgazdasági vállalkozáshoz illő megjelenés volt a folyamat eredménye, asztali számítógépen és telefonon is.


Egyedi fejlesztésű, mobilbarát honlap a mezőgazdaságban  A weboldal mobilra optimalizált és mi is büszkék vagyunk megjelenésére


“A mobilra optimalizált tartalmakért nagyon hálásak a partnerek, ügyfelek és vélhetően a leendő ügyfelek is.”

Lajos Mihály, ügyvezető igazgató, Agrofil-SZMI Kft.


Konferenciák modul - a rendezvény kampány oldalak jövője

A honlapot 2 hónappal a szerződés után, május közepén adtuk át ügyfelünknek. Hamarosan megfogalmazódott a következő ötletük.További konferenciák, rendezvények érdeklődőit és a regisztrációkat szeretnék a saját weboldalukon kezelni.

A feladat adott volt: látványos, meggyőző landing oldalak a konferenciákhoz, fejlesztői beavatkozás nélkül, a központi honlap adminjából kezelve.

Ehhez egy új modulra volt szükség a honlapban, amely a Konferenciák nevet kapta. A pontos specifikáció után fejlesztőink elkészítették a kért megoldást.

Az új Konferenciák menüponttal egy “kampány-oldal gyártó” funkciót építettünk be, amelyben ügyfelünknek van lehetősége létrehozni a rendezvényeket, megadni a regisztrációs időszakot, a helyszíneket, árakat.

Emellett részletes leírást adhatnak meg a konferenciáról, annak előadóiról a szerkesztő felületen. Természetesen meta title(keresési eredményben látható címsor) és meta description (leírás) megadására is lehetősége van ügyfelünknek.

Egyedi fejlesztésű adminisztrációs rendszer Konferencia moduljaAz admin felületen található Konferencia modul beállításai.

A korábbi rendezvényeknél nagy terhet jelentett az e-mailben beérkezett regisztrációk kezelése. Az első konferenciára még kizárólag e-mailben jelentkezhettek a regisztrálók. A kollégák pedig válasz e-mailekben, hívásokban gyűjtötték össze a jelentkezéshez szükséges adatokat, amely a hosszú adminisztrációs munkaórák mellett kellemetlen felhasználói élmény is lehetett a regisztrálóknak.

Ezért is kiemelten fontos volt, hogy az admin felületen átlátható formában kezelhessék a jelentkezők adatait.

A Konferencia modulban található regisztrációs űrlap jelentkezőinek ezért külön Jelentkezők modult készítettünk. Itt szűrhető, könnyen navigálható felületen tudják kezelni és Excelbe exportálni a regisztrálók előzetes kérdésekre adott válaszait.


“A Konferenciák modullal könnyen, fejlesztői beavatkozás nélkül létrehozhatunk új oldalakat rendezvényeinknek. A kezelése könnyű, a jelentkezők excel exportjának kimondottan örülünk, megkönnyíti a regisztráció utáni munkánkat. “

Holczer Evelyn, marketing menedzser, Agrofil-SZMI Kft.


Garantált VIP támogatás a jövőben is

Az Agrofil-SZMI Kft. folyamatosan növekvő, digitális megoldásokat előnyben részesítő vállalkozásként a jövőben is bármikor fordulhat hozzánk további fejlesztési ötletekkel, kisebb módosításokkal. Ezért is választották Prémium rendelkezésre állás szolgáltatásunkat. Így a fejlesztési kéréseiket garantáltan kiemelt prioritással kezeljük, a szerződés értelmében kedvezményes óradíjon.

Ügyfelünk tudja, hogy mindig megtalálhat minket. Webes támogatással, kérdésekkel kapcsolatosan és csapatunkat azonnal elérhetik.

Ezzel pedig ügyfelünk nem csak webfejlesztőt, hanem hosszú távon együttműködő partnert kap. Számunkra pedig azért örömteli ez az együttműködés, mert azt nyújthatjuk maximális szinten, amivel igazán szeretünk foglalkozni: folyamatosan növekvő vállalkozást támogatunk egyedi webes megoldásokkal, páratlan rendelkezésre állással és komplex szolgáltatásokkal.


“Ha valaki értékeli a korszerű tudást és a megülepedett szakmai tudást, akkor jó választás lehet az fws webstudio.”

Lajos Mihály, ügyvezető igazgató, Agrofil-SZMI Kft.