Ajánlatot kérek

fws blog

Blogajánló: Startupdate

2018. január 22.
Blogajánló: Startupdate

Gyakran keresnek fel minket ötletekkel, szakmai újításokkal kapcsolatos fejlesztésekkel.

A saját ötleteinkkel nyilvánvalóan mindnyájan elfogultak vagyunk és szeretjük azt hinni, hogy olyat találtunk ki, amit előttünk még soha senki. Nem kellemes szerep ilyenkor arról beszélnünk, hogy az adott ötletre adott esetben már akár egy teljes iparág épült ki külföldön és idehaza egyaránt. De bizony feladatunknak érezzük, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a várva várt megvalósítás jobb, ha soha nem következik be - de legalább is nem az aktuálisan ismert formájában -, mert az vagy nem piacképes vagy óriási versenybe kellene beszállni, amire jelentősen fel kell készülni.


Ugyan nem szeretnék negatív hozzáállást sugallni, de azt kell mondjam, ritkán találkozhatunk igazán korszakalkotó vagy legalább piacot megreformáló ötletekkel. (Erre azonban jó példa a tűzvédelmi piacot forradalmasító fiREG.hu szoftver, melyet egy magánszemély ötletéből kiindulva közösen alkottunk meg és vezettük piacra.)
Már pedig az ötlet csak az első lépés, majdnem a legkisebb, ha egy projekt teljes élettartamát vesszük figyelembe. Amennyiben ötlettel, újdonság bevezetésével kapcsolatos fejlesztéssel keresnek fel minket, minden esetben ajánlani szoktuk Kádas Péter StartUpdate nevű blogját, ebből is kiemelten egy bejegyzést, amelyet 100 startup tanács kezdőknek néven találhatunk meg. A nyersen fogalmazó írás könnyen emészthető. Már abban az esetben, ha felkészültek vagyunk arra, hogy a szerző tükröt tart elénk és bizony bele kell néznünk az ötletünk kapcsán. Azonban, ha vettük az akadályt, nagyon jó tippeket kapunk a továbblépéshez.

Amit pedig ezzel együtt ajánlunk az az, hogy az ötlet valamilyen szinten legyen meg írásban is. Haladó szinten persze már sokan jönnek pénzügyi, marketing, weboldal és egyéb területek terveivel is és én is azt ajánlom, hogy fordíts ezekre időt, engergiát és amennyire lehet, ne próbálj meg objektív lenni és a realitás talaján mozogni!

Ha úgy érzed nagyszerű ötleted van, keresd fel a StartUpdate blogot és ismerd meg hogyan tovább!
Keress minket bizalommal, mert az elmúlt 10 évben számos kisebb-nagyobb sikert és bukást megélt projekttel volt már kapcsolatunk, amiből mi is nagyon sokat tanultunk.

Hajrá és sok sikert!