Ajánlatot kérek

fws blog

A szerencse nem más, mint a lehetőség találkozása a felkészültséggel

2019. szeptember 3.
A szerencse nem más, mint a lehetőség találkozása a felkészültséggel

A folyamatos tanulás értéke

A folyamatos tanulás az egyik legfontosabb érték a Webstudioban. Attila küldetésének tekinti, hogy csapatunk tagjai szeressék azt, amit csinálnak és szívesen tanuljanak, fejlődjenek saját munkakörükben.

A folyamatos tanulás és önfejlesztés fontosságáról videót is készítettünk. Nézd meg itt! 


Amellett, hogy egymástól is folyamatosan tanulunk, számos lehetőségünk van képzéseken, tréningeken részt venni, ahol külső előadók, szakértők tudásából meríthetünk. És ezekkel a lehetőségekkel igyekszünk is élni. 

Legutóbb Zsolti fejlesztő kollégánk vett részt Európa egyik vezető fejlesztői konferenciáján, a Laracon EU-n. 


Mi az a Laracon EU és mi az a Laravel?

A Laravel keretrendszert 2016-ban kezdte el használni csapatunk. A PHP webfejlesztésben több éve legnépszerűbb rendszer nagyban megkönnyíti azt, hogy mi egyedi szoftvereket készítsünk. A Laracon EU éves konferencia pedig az amerikai Laravel cég hivatalos európai rendezvénye, amelyet Amszterdamban rendeznek meg.
Az eseményen minden évben felszólal a Laravel alkotója és a keretrendszer legfőbb fejlesztői, valamint számos további európai fejlesztő, akik az Európai közösséghez tartoznak és használják a Laravelt.




Milyen volt a 2019-es konferencia?

Zsolti természetesen a rendezvény mindkettő napján részt vett, ahol rengeteg hasznos tudással gazdagodott. A konferencia helyszínéül egy régi hajógyár szolgált, amelyet úgy alakítottak ki, hogy fesztiválok, rendezvények színtereként funkcionáljon. 




Szinte minden előadó fejlesztő volt, aki mindennapi munkájában használja a Laravelt, így saját tapasztalataikat és tudásukat oszthatták meg a több száz fős közönséggel. 

Az előadások mellett szponzorok standjait, valamint workshopokat is meglátogathattak a résztvevők. Sőt, specifikus kérdések esetén lehetőség volt mini-kerekasztal beszélgetés indítására. Itt 5-6 fős csoportokban a jelenlévők megosztották egymással véleményüket, megoldásaikat az adott kérdéssel kapcsolatban. Ez remek tanulási lehetőség volt. 

Zsolti rengeteg jegyzetelt oldallal és új ötlettel lépett ki a hajógyár épületéből a konferencia zárása után. Vannak olyan megoldások, amelyeket szinte azonnal be is tudunk vezetni fejlesztési folyamatainkba. Havi rendszerességgel tartott fejlesztői meetingünkön pedig beszámol majd a teljes programozó csapatnak egy-egy előadás hasznos tippjeiről, anyagáról. 




Személyes álom is teljesült

A tudáséhség csillapítása mellett Zsolti személyes álma is teljesült. Amszterdam bakancslistás úti cél volt számára. Így mondhatnánk, szerencsés volt, hogy éppen ő mehetett ki és éppen Amszterdamba. De ahogy Darrell Royal amerikai foci legenda is megfogalmazta, a szerencse nem más, mint a felkészültség találkozása a lehetőséggel.

Zsolti felkészültségét vezető fejlesztőként aligha lehetne kétségbe vonni, a lehetőség pedig idén megadatott. A Laracon után még másfél napot töltött Amszterdamban a nevezetességek és a helyi kultúra megismerésével. A következő héten pedig újult erővel és rengeteg hasznos tudással gyarapodva tért vissza csapatunkhoz.