Visszahívást kérek

fws blog

5 tipp, hogy a 2019-es évet egy profi weboldallal kezdhesd

2018. november 27.
5 tipp, hogy a 2019-es évet egy profi weboldallal kezdhesd

Már kevesebb, mint 20 munkanap van hátra a 2018-as évből. Közelednek az év utolsó hetei, az ünnepek, amikor megpihenhetünk. Ez az időszak azonban tökéletes lehetőséget nyújt a tervezésre, vállalkozásod új weboldalának megálmodására is. Amennyiben már fontolgattad weboldalad megújítását, most elérkezett a remek alkalom, hogy adjunk pár tippet a részletek kigondolására, hogy a jövő évben biztosan elérd üzleti céljaidat!

1. Tipp - Célok megtalálása

Első lépésben azt kell kigondolnod, hogy mik az elsődleges céljaid weboldaladdal. Legyen akár ismertség növelése, új vevők szerzése, kapcsolattartás jelenlegi vevőiddel vagy éppen termékeid eladása. Fontos, hogy megtervezett, előre definiált célokkal állj elő. Így fogod tudni kiaknázni az egyedi, professzionális weboldalban rejlő lehetőségeket. Az oldal arculatát és funkcióját a webfejlesztők és grafikusok könnyedén tudják céljaidhoz és vállalkozásod imázsához alakítani. 


2. Tipp - Design megtervezése

Ha már tudod, hogy egy saját professzionális weboldal milyen célokat szolgálna neked, a következő lépés a design kigondolása. Itt érezheted leginkább az egyedi fejlesztés előnyeit. A designt tökéletesen alakíthatod vállalkozásod arculatához.

Érdemes az interneten mintákat nézni, megtalálni a piacodhoz illő tökéletes elrendezést, legyen az többmenüpontos vagy egyoldalas.  A fejlesztők ehhez a designhoz alkotják meg a Te igényeidre szabott rendszert. Ezért is érdemes előre kigondolni, hogyan képzelnéd el saját weboldaladat, milyen elrendezést, képeket, animációkat szeretnél látni honlapodon. A képeknél további fontos kérdés, hogy stock fotókat vagy saját fotókat töltenél fel. Mindkettő lehetőség előnyeiről és hátrányairól egy régebbi bejegyzésünkben olvashatsz. 

3. Tipp - Tartalmak megírása

Az arculat megtervezése utáni lépés a tartalmak megírása. Ez viszont nagyban függ a céloktól és funkcióktól. Amennyiben szeretnél rendszeresen szakmai tartalmakat nyújtani ügyfeleidnek és tartani a kapcsolatod közösségeddel, blog beépítése mindenképpen megfontolandó. Egy induló bloghoz pedig érdemes néhány cikket előre, még a weboldal élesítése előtt megírni.

Ha blogot nem is szeretnél írni, a bemutatkozó tartalom vagy termékleírások meghatározóak, hogy webes stratégiád sikeres legyen. Keresőoptimalizált, saját szövegek segíthetnek még a Google találatok közötti feljebb jutásban is. Bemutatkozó szövegben javasoljuk, hogy 8-10 mondatban írd le vállalkozásod jellemzőit (szolgáltatásod vagy termékeid) és miért érdemes oldalaid látogatóinak téged választani.


4. Tipp - Google szolgáltatások megismerése

Egy minőségi képekkel és tartalommal ellátott weboldal magában is online marketinged alapja lehet hosszú távon. Ezenfelül honlapod révén lehetőséged lesz a Google által kínált további szolgáltatások használatára is.

A Google Analytics segítségével oldalad forgalmát, látogatottságát tudod elemezni. Egy korábbi cikkünkben bővebben kitértünk arra, hogy a Google Search Console és a Google Cégem hogyan támogathatja egy weboldal indulását és annak feljebb jutását a Google találatai között.  

Céljaid elérésében, konverziók mérésében a Google szolgáltatások megismerése meghatározó lehet. Hogy segítsünk Neked ebben, a Digital Workshop Hungary oktatóival együttműködve a jövő évben is rendezünk Google képzéseket. Ha szeretnél részt venni és felfedezni az Analytics, vagy éppen a Google Cégem működését, itt tudsz jelentkezni.

5. Tipp - Konzultálj személyesen profikkal

Az előző 4 tipp után már biztosan elgondolkodtál azon, hogyan is képzelnéd el saját weboldalad megújítását, egy új weboldal készítését. Mi segíthetünk Neked terved megvalósításában, a kitűzött célok elérésében. A személyes konzultáción tapasztalataink megosztásával célzott támogatást nyújtunk. Keress fel minket még idén, hogy 2019 elején úgy ébredhess fel, hogy egyedi, professzionális weboldalad már készül. 

Csapatunk az év utolsó hónapjában is rendelkezésedre áll, elérhetsz minket a +36 20 429 99 99 -es telefonszámon, az office@fekiwebstudio.hu e-mail címen vagy kérhetsz visszahívást, mi pedig egy munkanapon belül keresni fogunk. 

Sikeres tervezést kívánunk!